Frankfurt har flest direkte ruter

Frankfurt Airport.

LUFTFART: Med 293 destinationer i årets sommerprogram er Frankfurt den lufthavn i verden med flest direkte ruter. Men en anden europæisk lufthavn betjenes af flest flyselskaber og har ruter til flest lande.

Frankfurt har i årets sommerprogram ruter til 293 lufthavne verden over, fulgt af Istanbul med 273 og Paris de Gaulle med 269, viser opgørelse fra hjemmesiden anna.aero

Herefter følger Amsterdam, München, Atlanta, Chicago, Beijing, Dallas og Dubai, sidstnævnte har 218 direkte ruter til andre lufthavne.

Europas største lufthavn, London Heathrow, er på 19. pladsen med 190 direkte ruter.

Hjemmesiden Anna.aero har også kigget på hvilke lufthavne der på verdensplan har ruter til flest lande og betjenes af flest flyselskaber.

Når det gælder lufthavne i verden med direkte ruter til andre lande topper Paris de Gaulle med 108 lande, fulgt af Istanbul med 104 og Frankfurt med 98 i årets sommerprogram.

Herefter følger Dubai, Amsterdam, London Heathrow, New York (JFK), Doha (Qatar), Rom og Milano Malpensa, sidstnævnte med ruter til 73 lande.

Paris de Gaulle er også lufthavnen, der på verdensplan betjenes af flest flyselskaber. Kun CDG har over 100 flyselskaber på landingsbanerne, i alt 109, i dette års sommersæson.

Efter CDG kommer Frankfurt med 90 flyselskaber og Rom (Leonardo da Vinci) med 88. De efterfølgende på Top 10 er Bangkok Suvarnabhumi, Amsterdam, Hong Kong, London Heathrow, Barcelona, Milano Malpensa og München, sidstnævnte med direkte ruter til 77 lande.

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.