Frankfurt har flest direkte ruter

Frankfurt Airport.

LUFTFART: Med 293 destinationer i årets sommerprogram er Frankfurt den lufthavn i verden med flest direkte ruter. Men en anden europæisk lufthavn betjenes af flest flyselskaber og har ruter til flest lande.

Frankfurt har i årets sommerprogram ruter til 293 lufthavne verden over, fulgt af Istanbul med 273 og Paris de Gaulle med 269, viser opgørelse fra hjemmesiden anna.aero

Herefter følger Amsterdam, München, Atlanta, Chicago, Beijing, Dallas og Dubai, sidstnævnte har 218 direkte ruter til andre lufthavne.

Europas største lufthavn, London Heathrow, er på 19. pladsen med 190 direkte ruter.

Hjemmesiden Anna.aero har også kigget på hvilke lufthavne der på verdensplan har ruter til flest lande og betjenes af flest flyselskaber.

Når det gælder lufthavne i verden med direkte ruter til andre lande topper Paris de Gaulle med 108 lande, fulgt af Istanbul med 104 og Frankfurt med 98 i årets sommerprogram.

Herefter følger Dubai, Amsterdam, London Heathrow, New York (JFK), Doha (Qatar), Rom og Milano Malpensa, sidstnævnte med ruter til 73 lande.

Paris de Gaulle er også lufthavnen, der på verdensplan betjenes af flest flyselskaber. Kun CDG har over 100 flyselskaber på landingsbanerne, i alt 109, i dette års sommersæson.

Efter CDG kommer Frankfurt med 90 flyselskaber og Rom (Leonardo da Vinci) med 88. De efterfølgende på Top 10 er Bangkok Suvarnabhumi, Amsterdam, Hong Kong, London Heathrow, Barcelona, Milano Malpensa og München, sidstnævnte med direkte ruter til 77 lande.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.