Frankfurt Lufthavn skal være endnu større

frankfurt lufthavn ny terminal 3LUFTHAVNE: Frankfurt Lufthavn – Fraport AG – har netop taget første spadestik til sin nye Terminal 3. Den vil koste over 20 milliarder kr. og når den står klar i 2022, have kapacitet til 14 mio. passagerer.

“Den kommende Terminal 3 får høj kvalitet og Frankfurt vil som Tysklands vigtigste lufthavn – ikke mindst for oversøiske flyvninger – fortsat kunne tilbyde en moderne infrastruktur,” sagde Fraports bestyrelsesformand, Stefan Schulte, ved det første spadestik.

Frankfurt ligger i delstaten Hessen, hvis premierminister i sin tale understregede, at den nye Terminal 3 vil blive et af Tysklands største infrastruktur-projekter.

Det er nødvendigt med en ny terminal i Frankfurt, da passagerkapaciteten i de to nuværende terminaler snart rammer deres mætningspunkt.

Med slet skjult henvisning til skandalen om den meget forsinkede storlufthavn i Berlin, sagde en anden af Fraports topchefer i sin tale, at Fraport har stor erfaring med at bygge lufthavnsterminaler, og at man forventer at holde byggeriets termin og budget.

I første omgang får den kommende Terminal 3 kapacitet til 14 mio. passagerer om året – senere kan den udvides til 25 mio. årlige rejsende. Der kommer bl.a. togforbindelse mellem de to nuværende terminaler og den kommende T3.

Terminal 3 bliver i første omgang på 90.000 kvadratmeter – svarende til 19 fodboldbaner. Den får 104 check-in skranker, 29 spor i sikkerhedskontrollen og ti bagagebånd i ankomsthallen. Hertil kommer 24 gates til fly og på de 20 kan verdens største passagerfly, Airbus A380 og Boeing B747, parkere.