Frankrig køber op i Air France

0

KLM-og-AIR-FRANCE5LUFTFART: Den franske stat vil købe lidt flere aktier, men private ejer fortsat langt det meste af det fusionerede selskab mellem Air France og KLM. Helt anden fordeling end i SAS med tre nationers ejerskab.

Den franske stat vil opkøbe Air France-KLM aktier for 340 mio. kr., en aktiepost på 1,7 procent. Ifølge Aktiefokus for at fastholde sin indflydelse på ledelsen af luftfartsselskabet. Er den mon i fare?

En anden forklaring er, at staten vil have flere stemmer, så man kan stemme for en ændring for at aktionærer, som har haft aktien i mere end to år, får dobbelt stemmeret. Det kan man efter fransk lov, der blev indført i fjor.

Private aktionærer ejer 81,4 procent af flyselskabet, der er Europas største, og ved fusionen fik de tidligere Air France aktionærer 37 procent og tidligere KLM aktionærer 21 procent. Med ekstra aktier kommer den franske stat op på at eje 17,6 procent af den samlede aktiebeholdning.

I SAS er der som bekendt tre lande om halvdelen (og stemmemajoriteten med en Wallenberg-andel). Fordelt på Sverige 21,4 pct., Norge og Danmark hver 14,3 procent. Derudover er selskabet noteret på børserne i København, Stockholm og Oslo.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz