Frankrig og Danmark nærmer sig hinanden

Forår i Colmar. Foto: Office de tourisme de Colmar

Mange rejser gerne langt for et godt glas vin, og den 170 km lange La Route des Vins d’Alsace er det mest populære mål for danskere i den franske region, der også kan opleves på elcykel.

Man kan sagtens komme meget længere væk end til Alsace i det nordøstlige Frankrig, hvis man vil nyde et godt glas vin i autentiske omgivelser og om ikke direkte fra fad, så med udsigt over vinmarkerne, hvor druerne kommer fra.

Men at Alasace netop ikke er længere væk end 10 timer i bil eller en kort flyvetur til Basel eller Strasbourg gør området lettilgængeligt, og netop La Route des Vins d’Alsace er det mest populære rejsemål for danskere i området.

“Der er over 1.000 vinkældre i Alsace området, der er åbne hver dag i højsæsonen. Desuden er Alsace næst efter Paris det område med flest michelinstjerner,” fortæller formanden for Agence Attractivité Alsace, Marie-Reine Fischer, der var i København i starten af sommeren i forbindelse med en workshop om Alsace og alsacisk madmarked i København.

Formanden for Agence Attractivité Alsace, Marie-Reine Fischer. Foto: J. F. Badias

Direktør for Atout France i Norden og de baltisk lande, Benoît Chollet, supplerer:

“Frankrig og Danmark nærmer sig hinanden. For 5 år siden ville danskerne have rynket på næse af en roséaften. Det gør de ikke mere. Frankrig er også blevet meget mere øko, og turisterne vil have flere oplevelser. De kommer f.eks. ikke længere kun for at spille golf og bo billigt – de vil bo bedre og have flere oplevelser.”

Alsace er primært kendt for sine hvidvine, der udgør 90 pct. af produktionen og omfatter primært Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Blanc, Muscat, Chasselas og Sylvaner, der dyrkes i et meget varieret landskab med bl.a. bjergskråninger og forskellige typer jordbund.

Der er også etableret flere cykelruter, bl.a. Eurovelo, der er udviklet på europæisk niveau. På politisk niveau er der også i regionen blevet samarbejdet om at udvikle rutenettet for elektriske cykler for både beboere og turister, så der er standere til opladning de fleste steder.

For at gøre rejsen, vandre- eller cykelturen nemmere for turister har et netværk af hoteller, Horizon Alsace, en service, hvor de tilbyder at bringe bagagen eller cyklen fra hotel til hotel.

Lac du Forlet. Foto: Benoit Facchi

HIGHLIGHTS I ALSACE

Julemarkeder i Alsace er meget besøgt. 2016 var et hårdt år, men i december var der flere turister i Alsace nogensinde siden 90erne.

Musée Lalique: Det berømte smykke- og glasmuseum Lalique blev udvidet for tre år siden og har også en restaurant med to michelinstjerner. Ligger i Wingen-sur-Moder

Bugatti: Det største bilmuseum i verden. Den hurtigste bil til en værdi af to millioner euro er blevet samlet her. Ligger i Mulhouse.

Luftballon: Få udsigt over både Alperne og landskabet fra 30 meters højde med et glas Champagne i hånden. Aérovision SARL i Colmar.

Vialsace: En app til planlægning af turen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.