Fransk strejke påvirker flytrafik

flyveledereLUFTFART: Aflysninger og forsinkelser i CPH i går. Strejke blandt franske flyveledere fortsætter i dag.

En strejke blandt de franske flyveledere påvirkede i går store dele af flytrafikken i Europa – heriblandt trafikken mellem Danmark og lufthavne i Frankrig, Spanien og Portugal.

Flere selskaber var nødt til at aflyse afgange fra København til destinationer i Frankrig og Spanien – heriblandt SAS, Norwegian og Vueling. Derudover var der store forsinkelser på flere ruter.

SAS måtte eksempelvis aflyse to afgange fra CPH til Frankrig og to til Spanien. Samtidig blev afgangene på tre chartrede SAS-fly fra Tenerife og Las Palmas til CPH udsat, så passagererne først kommer af sted her til morgen.

De franske flyveledere har varslet en tre dages strejke, men det var sent i aftes uvist, hvordan strejken vil komme til at påvirke trafikken til og fra Danmark i dag og i morgen.

”Vi arbejder på at finde løsninger for at få alle passagerer af sted. Vi forsøger både at omlægge ruter og ombooke passagerer. Men det er begrænset, hvor meget vi kan ombooke, for strejken påvirker alle selskaber,” sagde Anna Wiksten fra SAS’ presseafdeling i aftes til standby.dk.

Københavns Lufthavn opfordrer passagererne til at holde øje med trafikken på cph.dk.