Frasolgt SAS-selskab trues af strejke

Bodø-lufthavnen i Nordnorge er Widerøes største base.

Bodø-lufthavnen i Nordnorge er Widerøes største base.

På onsdag kan SAS’ norske datterselskab Widerøe blive lammet af strejke. Kabineansatte er utilfredse med pensionsaftale.

Godkender konkurrencemyndighederne salget, forsvinder Widerøe fra SAS-gruppen senere på året. Solgt for 1,75 milliarder kr. til en norsk investorgruppe, der overtager 80% af Widerøe. SAS beholder de resterende 20% frem til i hvert fald 2016.

Men allerede på onsdag kan Widerøe blive tvunget til at blive på jorden. Det er ikke muligt for Widerøe og de kabineansattes fagforening, Parat, at blive enige om pensionsvilkår. Derfor vil 312 af selskabets 330 kabineansatte strejke på onsdag, med mindre en mægling løser problemet inden da.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskab med 1.400 medarbejdere, en omsætning sidste år på 3,2 milliarder norske kroner og over 2,5 millioner passagerer til 47 lufthavne i og uden for Norge.

SAS og Widerøe betjener syv ruter fra Norge til Københavns Lufthavn, hvor Widerøe sidste år var det 17. største flyselskab med 247.000 passagerer.

Køberne af Widerøe er en investorgruppe bestående af Torghattan, en af Norges største transportvirksomheder, det norske rederi Fjord1 samt nordnorske Nordland Fylkeskommune, der har administrationscenter i Bodø, der også er Widerøes største lufthavn.