Frygt lammer fly i hele verden

0

SpiritLUFTFART: Overalt rapporteres om overreaktion og flystop efter terror, det ene mere tvivlsomt end det andet. ”Vi er nødt til at reagere, siger flyselskaberne.”

Nervøsiteten er fremherskende i flytrafikken for tiden. Det startede i sidste uge med de to Air France fly fra USA til Paris, som begge måtte en tur ned efter trussel om bomber om bord. Hvor truslen kom fra og fra hvem, har vi fortsat til gode at få at vide. Hvis vi nogensinde får det.

Dagen efter var det Turkish Airlines fly fra JFK Airport i New York, som blev tvunget til at lande efter en trussel om bombe om bord. Også her er af gode grunde ikke kommet flere detaljer.

I Polen måtte et polsk fly sikkerhedslande i Burgas på vej mod Spanien. Nogle passagerer gjorde opmærksom på noget mærkeligt udstyr, som de fik øje på i kabinen. Tilsyneladende kendte kabinepersonalet det heller ikke, og kaptajnen valgte at lande.

I Singapore måtte et fly fra Singapore Airlines lande efter en trussel af en eller anden art, men her er ikke oplyst nærmere detaljer. Ofte er det netop fordi personen bag anonym mail, SMS eller opringning ønsker at få omtale. Heldigvis formår flere at mørkelægge sagen hurtigt. Det er den eneste måde at stoppe dette uvæsen på.

Det seneste tilfælde er hos amerikanske Spirit Airlines, hvor et fly fra Fort Lauderdale til Minneapolis måtte returnere, og 92 passagerer sendes med andet fly. På fly 596 mente en pige at overhøre en samtale mellem to personer på den anden side af gangen. Hun hørt dem tale om sprængstof om bord, og sagde det til sin mor ved siden af. Moderen underrettede en stewardesse, som igen underrettede kaptajnen.

Den mandlige passager, som havde omtalt noget om sprængstof, blev ført i håndjern til forhør og slap først fri igen efter fire timer, da det viste sig, at der ikke var nogen form for trussel i bemærkningen.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz