Fuldt moms-fradrag på vej

De gældende regler betyder, at virksomhederne kun må fratrække 25% af momsen for besøg på restauranter, ved konferencer og på hoteller. I Sverig og Tyskland er fradraget 100%, skriver business.dk.

 

Hotelbranchen har i årevis påpeget denne konkurrenceforvridning, men uden at vinde politisk gehør. Nu har Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre imidlertid skabt et flertal for at ændre de gældende regler.

 

Venstres turismeordfører Hans Christian Thoning siger, at der er gode argumenter for at ændre reglerne og at hn gerne ser positivt på en løsning.

 

Efter sommerferien skal Folktinget se nærmere på turismens rammebetingelser, hvor momsfradraget er et væsentligt emne. En tværministeriel arbejdsgruppe ventes at komme med et oplæg i september og det menes, at fuldt momsfradrag vil betyde en omkostning for statskassen på ca. to milliarder kroner årligt.

 

Konsulenthuset Copenhagen Economics beregnede sidste sommer, at Danmark fra 2000 til 2007 er gået 2% tilbage i turistankomster, mens EU som helhed er gået 23% frem – en udvikling med udsigt til at fortsætte.

 

De Konservative har endnu ikke tage stilling, men de politiske meldinger mødes med glæde hos Horesta, hvor formand Jens Zimmer Christensen betegner dem som en stor og glædelig nyhed for hoteller og restauranter i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.