Fyret rejsebureau-chef får nyt topjob

Arkivfoto af Per Markussen fra 2014.

Arkivfoto af Per Markussen fra 2014.

BILUDLEJNING: Amerikanske Enterprise Biludlejning, der sidste år åbnede i Danmark med ambition om at blive blandt de største, har netop ansat kendt navn fra stort erhvervsrejsebureau som ny salgsdirektør.

I marts blev nu 60-årige Per Markussen overraskende fyret som Vice President Commercial for erhvervsrejsebureauet BCD Travel, hvor han var BCDs mest synlige repræsentant i Danmark.

Nu er han netop tiltrådt som ny salgsdirektør for Enterprise Biludlejning med ansvar for Danmark, erfarer standby.dk

Per Markussen bekræftede i går nyheden og sagde til standby.dk: ”Enterprise ville gerne bruge min erfaring, Ja, jeg blev fyret fra BCD, der fik ny organisation efter sammenlægningen med svenske Ticket Biz. Det er vilkårene, men jeg og BCD skiltes i bedste forståelse, og jeg blev godt behandlet efter mine seks år i BCD.”

Anders Lau Nielsen er nu ny kommerciel direktør for BCD i Danmark. Per Markussen kom til BCD efter fem år i American Express Global Business Travel.

Til standby.dk siger Per Markussen: ”I mit nye job hos Enterprise skal jeg tale med nuværende kunder og finde nye. Biludlejning er nyt for mig, men dette marked har mange af de samme markedsmekanismer som i et erhvervsrejsebureau. Jeg håber, jeg overfører min goodwill og mit kendskab til markedet.”

Enterprise i Danmark har haft Rasmus Bjerregaard som salgschef overfor firmakunder, men han er nu stoppet.

Enterprise har store vækstplaner i Danmark – det har også varemærkerne National og Alamo.

Enterprise er om nogle år Danmarks næst- eller tredjestørste biludlejer. Det sagde dets bestyrelsesformand, Henrik Rohmann-Sønderby, for nylig til standby.dk. Han er salgsdirektør i Nordania Leasing. Bag den danske franchise af Enterprise står Nordania, ejet af Danske Bank, og Danmarks største bilimportør, der via Skandinavisk Motor Co., SMC, bl.a. importerer Audi, Porsche, Seat og VW til Danmark.

”2015 var vores første år i Danmark, hvor vi fik en omsætning på 30 mio. kr., i år forventer vi 70 mio. kr. og i 2017 at omsætte for 120 mio. kr.,” sagde Henrik Rohmann-Sønderby til standby.dk og tilføjede: ”Vores 2020-plan handler bl.a. om, at vi skal være blandt de 2-3 største biludlejere i Danmark. Dermed skal vi have omkring 15 pct. af markedet. I øjeblikket har vi ca. 600 biler på det danske marked. Vores mål i 2020-planen er at komme op på 2.500 biler.”

Enterprise, der har Lego som en af sine store firmakunder i Danmark, er med over 8.100 forretninger, datterselskaber og franchise-tagere repræsenteret i 50 lande verden over. Ved sidste fintælling havde man 1,5 mio. udlejningskøretøjer.