Gadebørn får ny hotelpartner i København

Fra LittleBigHelp’s gallaindsamling sidste år på Hilton Copenhagen Airport, fra venstre Lisbeth Johansen, konferencier Jes Dorph-Petersen og auktionarius, Kasper Nielsen.

Fra LittleBigHelp’s gallaindsamling sidste år på Hilton Copenhagen Airport, fra venstre Lisbeth Johansen, konferencier Jes Dorph-Petersen og auktionarius, Kasper Nielsen.

VELGØRENHED: Tidligere salgschef for hoteller i bl.a. Danmark, Lisbeth Johansen, har i fem år samlet ind til sin velgørenhedsorganisation LittleBigHelps arbejde for gadebørn i Indien. I år er der indsamlingsgalla 12. september på Scandic Aarhus City – og 24. oktober i København. Program på DR1 i dag om Lisbeth Johansen.

LittleBigHelp og kvinden bag den gode sag, Lisbeth Johansen, er blevet så god en velgørenhedssag, at der igen i år er to galla-indsamlinger. 12. september på Hotel Scandic Aarhus City med plads til 175 gæster, som bl.a. vil opleve TV2’s forsanger Steffen Brandt give intimkoncert, og 24. oktober på fornemt hotel i København.

LittleBigHelps indsamling i Aarhus gav sidste år 377.000 kr. – i år er målet den halve million, oplyser Lisbeth Johansen til standby.dk

De udsatte børn, som LittleBigHelp arbejder med i indiske Kolkata, lever under barske realiteter, hvor sult, misbrug, vold og frygt er del af deres hverdag. De fem første år har LittleBigHelps indsamling til sine projekter for dybt forarmede børn i Kolkatas slumområder været holdt på Hilton Copenhagen Airport.

Men det 5-stjernede hotel har meddelt, at man ikke ønsker at lægge lokaler til i år. Det skrev standby.dk om for nylig og opfordrede læserne til at kontakte Lisbeth Johansen, hvis de ville hjælpe.

”Og den artikel fik vi flere henvendelser på – bl.a. fra et af Københavns førende hoteller, der vil stille lokaler til rådighed lørdag den 24. oktober,” siger Lisbeth Johansen, der snart kan præsentere navnet på hotellet.

Der bliver i år 300 pladser til gallaen i København. Igen i år kommer der auktion ved de to galla-indsamlinger.

Lisbeth Johansen modtager meget gerne donationer, det er blot at maile til hende på: lj@littlebighelp.com

Sidste år blev der ved gallaindsamlingen i København indsamlet 1,1 mio. kr. I alt var der over 60 auktionsnumre – hvoraf de 30 kom på hammerslagsauktion, der igen i år ledes af auktionarius Kasper Nielsen fra auktionsfirmaet Bruun Rasmussen.

Rejsebranchen hjalp også sidste år til med mange bidrag til LitlleBigHelps auktion. Der var f.eks. Icelandair-weekend på Hilton-hotel, flybilletter fra Air France KLM, Brussels Airlines og Lufthansa, mens Jysk Rejsebureau gav 137.000 kr.

Der var overnatninger Radisson Royal i København, i præsidentsuiten på Scandic Copenhagen med fem retters menu. Også mange andre hoteller i København bidrog til auktionen.

Næststørste bidrag fra rejsebranchen kom med et krydstogt til værdi af 30.000 kr. fra Azamara Cruises.

Ugebladet Søndag gav for nylig Lisbeth Johansen sin første Heltindepris. I begrundelsen stod der bl.a.: ”For syv år siden forlod Hobro-pigen Lisbeth Johansen jobbet i London som salgschef for en international hotelkæde for at følge drøm om at hjælpe indiske gadebørn.

I 2010 etablerede hun LittleBigHelp, der hver dag kæmper for at redde hjælpeløse børn i Indien fra et forfærdeligt liv på gaden med misbrug, vold og sult. LittleBigHelps mange projekter inkluderer en skole i et slumområde, børnehjem og et center, hvor kvinder bliver informeret om menneskelige rettigheder og f.eks. lærer at sy, så de har større chance for at klare sig selv.”

Læs mere på littlebighelp.com – også om de to galla-indsamlinger.

Her er video fra LittleBigHelps galla sidste år: https://www.youtube.com/watch?v=Q_-I-xYyZDk

I dag, mandag kl. 11.30 – og med genudsendelse kl. 21.30, har Danmarks Radio P1 udsendelse i serien ”Fortællinger fra virkeligheden” om og med Lisbeth Johansen. I optakten hedder det bl.a. fra DR:

”Lisbeth Johansen er flere gange kåret som “årets heltinde”, og hendes historie er ofte blevet fortalt som en rosenrød succeshistorie. Nu er det tid til at gøre status og fortælle om mellemregningerne, som langt fra er rosenrøde.”