Gardermoen værst i Europa

Det mener næstformand i Norsk Flygerforbund og leder af Flysikkerhetskomiteen Knut Backer.

 

14. december i 1998 blev den dag, der står som norsk luftfartshistories værste på grund af ekstreme vejrforhold. Adskillige fly fik isdannelser på bagsiden af kompressorbladene i jetmotorerne og det førte til ødelæggelse af 10 jetmotorer på grund af underafkølet regn. Hændelsene medførte skjæpet fokus på tilisningsfare hos flyselskaberne, skriver Teknisk Ukeblad.

 

”Gardermoen er nok den lufthavn i Europa med de mest krævende forhold når det gælder underafkølet regn og tåge, siger Knut Backer, der til daglig er flykaptajn i SAS. ”Tilisningen på bagsiden af kompressorbladene førte til ekstreme motorskader og reparationer som koster formuer”.

I dag ved flyselskaberne mere om hvilke vejrforhold, der kan føre til tilisning i motorerne og det er fast rutine på Gardermoen, at en af piloterne undersøger kompressorbladene rent fysisk ved det mindste tegn på isdannelse.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.