Med sine 422 værelser er Nyborg Strand det største hotel og konferencecenter i Danmark udenfor København. (Foto: Nyborg Strand | PR).

Genåbner Vestdanmarks største hotel

Torsdag vil Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter atter tage imod gæster. Hotellet har tabt op til 65 millioner kroner på at være nedlukket siden 18. marts.

Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter er med 1.350 senge og 95 konferencelokaler er ikke alene Vestdanmarks største hotel.

Det er også af de meget populære mødesteder til kongresser og seminarer. Samtidig ligger hotellet bekvemt på Østfyn mellem Sjælland og Jylland, så lokationen ofte bliver anvendt som et geografisk kompromis, når danske organisations- og erhvervsfolk fra hele landet skal mødes.

Torsdag vil der atter summe af liv på hotellet, når det genåbnes efter en mere end fire måneder lang nedlukning som følge af COVID-19-pandemien.

Det er dog ikke gæster til konferencer og seminarer, der vil være de første til at tage det nymalede hotel i brug. Det hænger sammen med, at åbningen finder sted midt i højsæsonen, hvor erhvervslivet holder ferie, og samtidig er der også forsamlingsforbuddet og det tilhørende afstandskrav, der vil gøre det udfordrende at afholde store arrangementer.

“Det er weekendgæster og miniferiegæster. Danskere primært. Og så er det gamle venner af huset,” fortæller hoteldirektør Jan Grimstrup Larsen til TV 2/Fyn.

Taber op til 65 millioner kroner
Hotel Nyborg Strand har valgt at gøre brug af regeringens lønkompensationspakke, men på trods heraf, har man stadig haft en lønudgift på tre millioner kroner om måneden, og samlet forventer hotellet at tabe et sted mellem 60 og 65 millioner kroner på nedlukningen.

Derfor sætter hoteldirektøren sin lid til, at konferencemarkedet vil vende tilbage i de kommende måneder. Bookingerne for oktober er næsten på niveau med forventningerne, og omsætningsnedgangen i august forventes at blive mellem 60 og 65 procent, mens september vil være lidt bedre med en tilbagegang på “kun” 50 procent i omsætningen.

De seneste ugers medieomtale af stigende smitte i andre europæiske lande lægger dog en dæmper på optimismen i forhold til lempelser i forsamlingsforbuddet og afstandskravene.

“Med de signaler, vi får fra udlandet nu, kan jeg godt frygte, at de to kvadratmeter får lov at bestå. Jeg håber det ikke. Jeg håber, vi får lov at øge antallet, og at der bliver lempet noget på restriktionerne,” siger Jan Grimstrup Larsen.

 

Relaterede artikler:

Hævet forsamlingsforbud giver arbejde til flere

Stort dansk hotel snupper direktør fra konkurrent

Danmarks største provinshotel skal have ny direktør