Efter DRF’s generalforsamling torsdag ses her den nuværende bestyrelse samt DRF’s administrerende direktør, Lars Thykier, forrest til venstre. De øvrigt er Heidi Maak og Asger Domino. Stående fra venstre er det Anders Lau Nielsen, Peter Rasmussen, Jesper Schou og Peter Skieller.

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Der var genvalg til medlemmerne af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening ved generalforsamlingen torsdag. Foreningen fejrer til oktober sit 80 års jubilæum.

Bestyrelsen i Danmarks Rejsebureau Forening er den samme efter torsdagens årsmøde med efterfølgende generalforsamling på Radisson Blu Royal Hotel i København. De bestyrelsesmedlemmer, der var på valg, havde alle meddelt, at de gerne ville fortsætte og der var ingen modkandidater.

Bestyrelsen i DRF består herefter fortsat af formand Asger Domino fra Stjernegaard Rejser – leisurebureauerne repræsenteres i bestyrelsen af Heidi Maak fra Vitus Rejser, Peter Rasmussen fra Profil Rejser og Jesper Schou fra Billetkontoret, mens Peter Skieller fra Mangaard Travel Group og Anders Lau Nielsen, der tidligere i år skiftede fra BCD Travel til biludlejningsselskabet Avis Budget Group, repræsenterer erhvervsrejsebureauerne.

Medlemmer med milliardomsætning
Danmarks Rejsebureau Forening har i dag 105 danske rejsebureauer som aktive medlemmer; de omsætter årligt samlet for tæt på 20 milliarder kroner. Medlemsområderne i DRF omfatter blandt andet forretningsrejsebureauer, IATA-akkrediterede rejsebureauer, rejsearrangører med rutefly, bus og togrejsearrangører samt charterarrangører.
Udover disse har DRF også 20 passive medlemmer; det er eksempelvis transport- og sightseeingselskaber, turistvognmænd, turistorganisationer, hoteller og lignende.

Den administrerende direktør i DRF, Lars Thykier, sagde at sekretariatet i DRF det seneste års tid har arbejdet med flere store og tidskrævende områder. Disse tæller blandt andet den kommende persondataforordning, den nye pakkerejselov og den nye rejsegarantifondslov.

Persondataforordningen træder i kraft 25. maj – Lars Thykier har tidligere advaret om, at ”bøderne for at overtræde denne lov kan teoretisk ruinere en virksomhed.”

Ligeledes har DRF i flere år arbejdet med den nye pakkerejselov og den reviderede rejsegarantifondslov – og fik mange af sine vigtigste mærkesager med. Det gælder blandt andet, at erhvervsrejsebureauer under visse forudsætninger kan undtages fra Rejsegarantifonden og at både lejlighedsvise arrangører og udbydere af ‘pakkerejselignende arrangementer’ bliver omfattet af de nye regler.

Danmarks Rejsebureau Forening fejrer i år sit 80 års jubilæum, hvor der formentlig 19. oktober vil blive inviteret til medlemsfest i København. Og DRF har næste år planlagt sit årsmøde og generalforsamling til den 10. april.

Relaterede artikler:

Økonomien i orden i de danske rejsebureauer

Ingen klager over vinrejser og kurophold

IATA advarer atter rejsebureauer mod fup-mails

x

Læs Også

Lille rejsebureau måske i vanskeligheder

Rejsebureauet Dentour Rejser fra Roskilde er blevet slettet i Rejsegarantifonden – og har taget navneændring. "I min optik ser det ikke godt ud når et rejsebureau skifter navn," siger ekspert.

Dansk rejsebureau atter solgt

For anden gang på under to år har et mindre dansk bureau skiftet ejer – handlet mellem to store rejsebureauer. Den nye ejer, Primo Tours, ser stort potentiale i sin nyerhvervelse.

Kendt operasanger sprang fra – kunden fik erstatning

Ikke ligegyldigt, hvem der kommer med som operaguide til Verona, og det skal i alle tilfælde oplyses, hvis der sker udskiftning. Det glemte Best Travel. Sagen har været for Pakkerejse-Ankenævnet.

Madeira serverer morgenmad for rejsebranchen

Den portugisiske Atlanterhavsø har 40 procent af alle danske overnatninger i Portugal. Den 3. oktober har Madeira og naboøen Porto Santo workshop i København.

Jysk Rejsebureau øger salget af forretningsrejser

Jysk Rejsebureau har tocifret vækst i salget af rejser til virksomheder, selv om det er kendt for at være specialiseret i at sælge oplevelses- og ferierejser.

Costa del Sol hittede denne sommer

Den spanske feriedestination Costa del Sol stryger direkte ind på førstepladsen på Bravo Tours’ liste over sommerens bedste rejsemål.