Efter DRF’s generalforsamling torsdag ses her den nuværende bestyrelse samt DRF’s administrerende direktør, Lars Thykier, forrest til venstre. De øvrigt er Heidi Maak og Asger Domino. Stående fra venstre er det Anders Lau Nielsen, Peter Rasmussen, Jesper Schou og Peter Skieller.

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Der var genvalg til medlemmerne af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening ved generalforsamlingen torsdag. Foreningen fejrer til oktober sit 80 års jubilæum.

Bestyrelsen i Danmarks Rejsebureau Forening er den samme efter torsdagens årsmøde med efterfølgende generalforsamling på Radisson Blu Royal Hotel i København. De bestyrelsesmedlemmer, der var på valg, havde alle meddelt, at de gerne ville fortsætte og der var ingen modkandidater.

Bestyrelsen i DRF består herefter fortsat af formand Asger Domino fra Stjernegaard Rejser – leisurebureauerne repræsenteres i bestyrelsen af Heidi Maak fra Vitus Rejser, Peter Rasmussen fra Profil Rejser og Jesper Schou fra Billetkontoret, mens Peter Skieller fra Mangaard Travel Group og Anders Lau Nielsen, der tidligere i år skiftede fra BCD Travel til biludlejningsselskabet Avis Budget Group, repræsenterer erhvervsrejsebureauerne.

Medlemmer med milliardomsætning
Danmarks Rejsebureau Forening har i dag 105 danske rejsebureauer som aktive medlemmer; de omsætter årligt samlet for tæt på 20 milliarder kroner. Medlemsområderne i DRF omfatter blandt andet forretningsrejsebureauer, IATA-akkrediterede rejsebureauer, rejsearrangører med rutefly, bus og togrejsearrangører samt charterarrangører.
Udover disse har DRF også 20 passive medlemmer; det er eksempelvis transport- og sightseeingselskaber, turistvognmænd, turistorganisationer, hoteller og lignende.

Den administrerende direktør i DRF, Lars Thykier, sagde at sekretariatet i DRF det seneste års tid har arbejdet med flere store og tidskrævende områder. Disse tæller blandt andet den kommende persondataforordning, den nye pakkerejselov og den nye rejsegarantifondslov.

Persondataforordningen træder i kraft 25. maj – Lars Thykier har tidligere advaret om, at ”bøderne for at overtræde denne lov kan teoretisk ruinere en virksomhed.”

Ligeledes har DRF i flere år arbejdet med den nye pakkerejselov og den reviderede rejsegarantifondslov – og fik mange af sine vigtigste mærkesager med. Det gælder blandt andet, at erhvervsrejsebureauer under visse forudsætninger kan undtages fra Rejsegarantifonden og at både lejlighedsvise arrangører og udbydere af ‘pakkerejselignende arrangementer’ bliver omfattet af de nye regler.

Danmarks Rejsebureau Forening fejrer i år sit 80 års jubilæum, hvor der formentlig 19. oktober vil blive inviteret til medlemsfest i København. Og DRF har næste år planlagt sit årsmøde og generalforsamling til den 10. april.

Relaterede artikler:

Økonomien i orden i de danske rejsebureauer

Ingen klager over vinrejser og kurophold

IATA advarer atter rejsebureauer mod fup-mails

x

Læs Også

Rejsegarantifonden gør klar til lovændringer

Der kommer flere væsentlige ændringer når den reviderede lov for Rejsegarantifonden træder i kraft 1. juli. Fremover skal blandt andet alle rejseudbydere i Danmark være registreret i fonden.

Dom mod rejsebureau udsat

Dommen mod tre tidligere topchefer i krakket dansk rejsebureau er udskudt i to uger. Konkursen kostede Rejsegarantifonden 18,6 millioner kroner - den næstdyreste i fondens historie.

Masser af tal om danskernes ferierejser

Hvordan booker danskerne ferierejser, hvor henter de inspiration og hvilke lande rejser de til. Dette og meget mere giver ny omfattende analyse svar på.

TUI vil atter være størst i Danmark

De seneste 5 år har TUI – det tidligere Star Tour – mistet cirka hver fjerde kunde i Danmark. Det afholder ikke TUI’s nordiske topchef fra at forudse, at bureauet igen kan overhale Spies som landets største charterrejsebureau.

Dansk rejsebureau øger på Caribien

Den hollandske besiddelse Aruba er ny destination for bureauet, som dermed har 5 rejsemål i Caribien.

For få besøgende til aktiv feriemesse

Weekendens premiere på Københavns nye feriemesse, Aktiv Ferie, tiltrak færre gæster end forventet. Messen loves tilbage næste år – men det bliver på et nyt tidspunkt.