IATA advarer atter rejsebureauer mod fup-mails

IATA konstaterer et stigende antal tilfælde af forsøg på internet-svindel, og organisationen benytter endnu engang lejligheden til at advare rejsebureauerne.

International Air Transport Association har igen advaret sine titusinder af samarbejdspartnere i rejsebranchen verden over om at være på vagt overfor e-mails, der tilsyneladende kommer fra IATA, men som reelt er fra svindlere, der prøver at lokke penge ud af modtageren af mailen.

IATA er brancheorganisation for hovedparten af verdens flyselskaber. De omkring 280 IATA-medlemmer flyver over 80 procent af verdens passagertrafik.

IATA skriver blandt andet ”Selv om IATA anvender sofistikerede strategier og elektroniske værktøjer for at forhindre angreb fra svindlere, finder nogle af disse svindlere stadig nye metoder i forsøget på at omgå IATA’s bestræbelser på området.”

Har man som for eksempel rejsebureau mistanke til en e-mail, der kan se ud som om den er afsendt fra IATA, så skal mailen ikke besvares, men enten slettes eller videresendes til IATA’s cyber-sikkerhedsafdeling der har denne e-mail: information.security@iata.org

Sidste efterår advarede Danmarks Rejsebureau Forening på opfordring fra IATA mod falske e-mails, der ser ud til at komme fra IATA. DRF skrev blandt andet i sin advarsel: ”IATA kræver aldrig betaling via e-mails – og mails, der tilsyneladende kommer fra IATA med anmodning om betaling, skal slettes.”

I svindler-mails fra ”IATA” bedes for eksempel et rejsebureau overføre beløb for købte ruteflybilletter. Men det er noget, svindlere står bag – IATA opkræver ikke penge for solgte flybilletter via mails, understreger Danmarks Rejsebureau Forening.

Har også ramt skandinaviske rejsebureauer
”IATA’s kontor i Skandinavien har bedt os advare vores medlemmer og andre rejsebureauer, da denne svindel desværre er udbredt. IATA har oplyst, at det også sker i Skandinavien, hvor for eksempel en ferieafløser i god tro overfører penge, fordi mailen ser rigtig ud,” sagde DRF’s administrerende direktør, Lars Thykier, sidste efterår til standby.dk og tilføjede: ”Der kan ikke advares nok om dette problem.”

Dette er e-mails fra svindlere
IATA understeger, at organisationen aldrig kommunikerer via domæner som: @gmx.com, @yahoo.com, @gmail.com, @usa.com eller @outlook.com

IATA har netop sendt lang liste ud over opsnappede e-mails fra svindlere sendt til for eksempel rejsebureauer for at lokke penge ud af dem.

 

Relaterede artikler:

DRF advarer mod internetsvindel

2018 bliver et skelsættende år for rejseindustrien

Fordobling af flypassagerer