ATR 72-fly fra Alsie Express i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express | PR)

Gislev Rejser tror på mindre fly til næste sommer

Gislev Rejser har allerede skrevet kontrakt med Alsie Express for sommeren 2021. Ifølge rejsearrangøren passer flyselskabets ATR 72-fly i størrelse til det aktuelle rejsemønster.

Når danskerne tager på charterferie, sker det typisk i større fly som Airbus A320/321 eller Boeing 737, hvor der er plads til mellem 180 og 212 passagerer afhængig af flytypen.

Hos Gislev Rejser har man i flere år haft et samarbejde med sønderjyske Alsie Express for de gæster, der rejser fra henholdsvis Sønderborg og Odense, og det samarbejde kommer til at fortsætte i sommeren 2021.

Flystørrelsen har tidligere sat nogle begrænsninger på kapaciteten, da Alsie Express har to ATR 72-500 turbopropfly, hvoraf det ene er indrettet med plads til 48 passagerer, mens det andet har 64 sæder. Men set i lyset af den manglende efterspørgsel under coronakrisen, forventer Gislev Rejser, at flystørrelsen vil være perfekt i den kommende sommer.

“Vi skal være klar, så snart det er muligt for folk igen at rejse. Både lufthavnen i Sønderborg og det lokale flyselskab, Alsie Express, er gode samarbejdspartnere, så vi har bestilt ekstra flyvetid med selskabet. Deres lidt mindre maskiner passer perfekt til det rejsemønster, vi har for tiden.” siger Niels Ravn Eriksen, salgschef i Gislev, til JydskeVestkysten.

Kroatien og Italien fra Sønderborg
Gislev Rejser, der indgår i Aller Leisure sammen med Stjernegaard, Nyhavn Rejser, Kulturrejser Europa, Zen Luxury Travels og Nilles Rejser, kan i øvrigt kan fejre 75 års jubilæum, når man tager hul på sommersæsonen 2021.

Der arrangeres rejser fra Sønderborg fra maj og frem til oktober med fokus på Kroatien og Italien. Netop Kroatien skulle have været en nyhed i 2020, men det forhindrede coronaepidemien.

Kroatien, hvilket vil sige Dubrovnik og Dalmatien, er med på programmet i 2021 sammen med Syditalien og Apulien, hvor den nye danske komedie “Madklubben” er indspillet. Herudover vil der i sensommeren blive udbudt rejser til Toscana i det nordlige Italien.

Hos Sønderborg Lufthavn er det en tilfreds lufthavnschef, der har noteret sig, at samarbejdet mellem Gislev Rejser og Alsie Express fortsætter.

“Det er rigtig godt med Gislev, og vi har mere i ærmet. Jeg kan ikke afsløre hvad, men det drejer sig både om ruter ud i Europa og indflyvning af turister,” siger Christian Berg.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express til Scandinavian Mountains

Alsie Express får seat-only til udlandet

Aller Leisure køber Gislev Rejser