Alsie Express i Københavns Lufthavn.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

Alsie Express fra Sønderborg har igen i år kontrakt med Gislev Rejser om fra maj til oktober at flyve lørdage og søndage fra Sønderborg til Italien. Lørdage går turen de tre en halv time til Pisa samt til Alghero på Sardinien, mens der søndage flyves til syditalienske Napoli.

”Som noget nyt i år vil både Gislev og vi sælge seat only billetter – det blive spændende at se, om der er kunder til den type af flyrejser,” siger administrerende direktør i Alsie Express, Lone Koch, til standby.dk

Kontrakten med Gislev er Alsie Express’ eneste charterserie i år, men det sønderjyske selskab kommer dog med endnu en indenrigsrute.

Det sker når Alsie Express flyver ud af højsæsonen mellem Sønderborg og København. I lavsæsonen åbner det i stedet rute fra Sønderborg til Bornholm med flyvninger mandage og fredage fra 2. juli til 10. august.

Dyrt at fejle
”Foreløbig er allerede 40 procent af billetterne til vores kommende bornholmer-rute solgt,” siger Lone Koch og tilføjer:

”Vi udvikler nye ruter med behørig respekt, for det er meget dyrt at fejle. Men når vi i sommersæsonen reducerer på København-Sønderborg, hvor erhvervslivet flyver mindre, så har vi jo stadig vores produktionsapparat stående; derfor prøver vi nu med ruten fra Sønderborg til Bornholm. Vi håber den også vil tiltrække passagerer fra det nordlige Tyskland.”

Alsie Express har to fly, ATR 72-500. De har typisk plads til 48 passagerer, men kapaciteten kan øges til 64. Den større version bruges til de mest efterspurgte flyvninger på selskabets hovedrute fra Sønderborg til København – samt til blandt andet charterflyvninger.

 

Relaterede artikler:

Ny chef skal skaffe flere passagerer

Udvidelse på vej i Sønderborg Lufthavn

Kovending i Københavns Lufthavn

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.