Giv os bare et folkemøde på Bornholm en gang om måneden

Det var mildt sagt nogle gode dage for det pt. eneste flyselskab, som frekventerer ruten mellem Rønne og København, nu kaldet Bornholmerflyet.

 

”Ja, giv os endelig sådan et møde en gang om måneden,” siger Jesper Rungholm. ”Der var virkelig pres på. Jeg vil tro, vi i de dage havde ca. 5.000 passagerer, vel at mærke til fuld pris. Vi har fast syv daglige afgange med ATR- fly, og samtidig satte vi MD-jetflyet ind med plads til 135 passagerer.”

 

DAT har allerede styrket de lokale bånd mellem Bornholm og flyselskabet med fælles hjemmeside og aftaler med turistorganisationer og erhvervsliv. Som en markering af den gode vilje, er der i Rønne oprettet et lokalt billetkontor.

 

Alt sammen ser ud til at være kørt i stilling til at gå i konkurrence, hvis Flybe skulle beslutte sig til at komme fra august.

 

Det ser imidlertid ud til, at DAT forinden vil være i stand til at spille et stærkt kort ud på netop denne rute med en codeshare aftale med SAS, hvilket vil gøre det endnu sværere for Flybe at få fodfæste på klippeøen.

Skrevet af Ejvind Olesen