Alle hotellerne i InterContinental Hotels Group skal erstatte miniflasker af plastik med større, genopfyldelige flasker. Dermed kan der spares omkring 200 millioner miniflasker på badeværelserne om året. Pressefoto: InterContinental Hotels Group.

Global hotelkæde dropper små plastikflasker

InterContinental Hotels Group, en af verdens største hotelkæder, vil som første store globale hotelkæde fjerne mini-plasticflasker med blandt andet shampoo.

Miniflasker af plastic til blandt andet shampoo og hårbalsam skal fra 2021 være fortid på de allerede i dag 842.759 hotelværelser under varemærkerne hos InterContinental Hotels Group (IHG). Disse varemærker tæller blandt andet Crowne Plaza, Holiday Inn og Kimpton.

Det oplyser kæden, der i dag har 5.656 hoteller verden over og yderligere 1.916 i pipelinen til åbning de kommende år. IHG tilføjer, at kæden med beslutningen om at fjerne miniflasker af plastic bliver den første af de store globale hotelkæder til at tage denne beslutning til glæde for miljøet. Ifølge egne oplysninger bruger IHG-hotellerne årligt cirka 200 millioner af disse mini plastikflasker.

I stedet for miniflaskerne på badeværelserne kommer der store genopfyldelige flasker med shampoo, hårbalsam, sæbe og så videre.

Et af IHG’s kendte varemærker er amerikanske Kimpton Hotels, der allerede har store, genopfyldelige flasker på sine badeværelser fremfor miniflasker. IHG, hvis eneste hotel i Danmark er firestjernede Crowne Plaza i Ørestad, oplyser også, at det allerede i dag har genopfyldelige flasker på cirka en tredjedel af sine hoteller.

”Branchen må tage initiativer”
IHG’s koncernchef, Keith Barr, siger i en pressemeddelelse: “Det er mere vigtigt end nogensinde, at for eksempel hotelselskaber giver sig selv udfordringen om at optræde ansvarligt, også på miljøområdet. Dette forventer vores gæster, ejere, kolleger, investorer og leverandører med rette af os. At skifte til større genopfyldelige flasker i badeværelserne er et stort skridt i den rigtige retning for at reducere vores miljøpåvirkning.”

For at reducere brugen af plastik, besluttede IHG sidste år at stoppe med at have plastiksugerør med udgangen af i år på alle sine hoteller. De 50 millioner plastiksugerør, der årligt bruges på IHG-hoteller, kan ifølge hotelkæden lagt i forlængelse af hinanden nå fra New York til Tokyo.

”Det næste bliver at få fjernet engangsbestik af plastik, der bruges på nogle af vores hoteller til for eksempel morgenmad,” siger Keith Barr.

En konkurrencefordel for IHG
IHG’s beslutning om også at fjerne miniplastikflasker fra sine hotelværelser, hilses velkommen af miljøorganisationen Greenpeace, hvorfra en talsmand siger til BBC: ”Ligesom når vi går på indkøb og selv medbringer poser til varerne fra supermarkedet, så kan hotelgæster også selv medbringe deres egne toiletartikler som shampoo.”

Også til BBC siger Richard Clarke, analytiker i researchfirmaet Bernstein: “IHG vil med beslutningen om at fjerne miniflasker og sugerør af plastik være proaktiv, fremfor at vente på, at forbrugerne begynder at stille krav om dette. Med beslutningen kan IHG også vise, at de gør en forskel på denne del af miljøområdet.”

Relaterede artikler:

Køber kæde af luksushoteller for milliardbeløb

Ny teknologi sparer hotel masser af vand

Amerikanske boutiquehoteller atter i København