Fra workshoppen hos Kimpton Hotels i København, fra venstre projektchef Ib Jensen fra erhvervsrejsebureauet Egencias MICE-afdeling, Nicholas Bosteen, key account manager for Kimpton hos Atlantic Link, Shenelle Ziemba, salgsdirektør for Kimpton i Californien, produktchef Lars Mørk fra Nyhavn Rejser og Atlantic Links ejer og administrerende direktør, Karin Gert Nielsen. Foto: Henrik Baumgarten.

Amerikanske boutiquehoteller atter i København

Selv om amerikanske Kimpton, skaber af boutiquehotel-konceptet, ikke har hotel i Skandinavien, besøger kæden trofast hvert år regionen og takker rejsebureauerne for godt samarbejde.

Ingen andre hotelkæder end Kimpton Hotels møder år efter år op i Danmark for at pleje deres samarbejde med de danske rejsebureauer.

Kimpton Hotels, der i Norden er repræsenteret af det danske GSA-bureau Atlantic Link, var tirsdag for 11. år i rap på besøg i København som led i en nordisk rundrejse.

Selv om Kimpton Hotels, der siden 2015 har været ejet af den amerikanske hotelgigant InterContinental Hotels Group med varemærker som Crowne Plaza og Holiday Inn, er begyndt at sprede sig uden for USA, er der stadig ingen planer om at få hotel i Skandinavien.

Men Kimpton fortsætter sin ekspansion og har i øjeblikket 69 hoteller med 12.500 værelser i primært USA. Kimpton er dog også de seneste år kommet til Europa med hoteller i foreløbig Amsterdam, Edinburgh og London.

På vej er også europæiske Kimpton-hoteller i Barcelona, Frankfurt, Glasgow, Manchester, Paris og Rotterdam. Hertil kommer nye Kimpton-hoteller i en række asiatiske lande samt selvfølgelig på hjemmebanen i USA.

Danske Guldsmeden Hotels minder om Kimpton
Med knap 50 tilmeldte rejsebureauagenter og travel managers havde Kimpton Hotels tirsdag indbudt den danske rejsebranche til sin årlige uformelle workshop i København på Axel Guldsmeden Hotel. 

Kimpton Hotels, der tilskrives æren for at have introduceret begrebet boutiquehotels i USA, holder typisk sine sammenkomster i København på danske Guldsmeden Hotels, der minder om Kimptons koncept.

Årets nordiske Kimpton-turne i Norden havde seks repræsentanter for hotelkæden i såvel USA som Europa.

Hovedparten af Kimptons gæster er fra USA, men i kraft af, at hotelkæden i over ti år har været repræsenteret i Norden gennem danske Atlantic Link har det set en stadig stigende vækst af nordiske gæster.

Det første Kimpton-hotel åbnede i 1981 i San Francisco, der stadig huser kædens hovedkvarter – i dag er Washington DC – med blandt andet delstaten Maryland – det område i USA med flest Kimpton-hoteller.

Relaterede artikler:

Køber kæde af luksushoteller for milliardbeløb

Kendt hotelkæde vokser i Europa

Kendt kæde af boutiquehoteller atter i Skandinavien