At spise på lokale, privatejede restauranter, er også i år en trend blandt rejsende, siger ny undersøgelse. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Global rejsekoncern kigger på nye travel trends

Flertal i ny undersøgelse blandt forbrugere verden over forventer at rejse mere i år end sidste år. Det er en af tendenserne i 2023-udgaven af Global Travel Trends Report fra American Express Travel.

The American Express 2023 Global Travel Trends Report er baseret på en online-undersøgelse i starten af februar i år med deltagelse af 1.000 rejsende fra Canada, Indien, Japan, Mexico, Storbritannien og Østrig samt 2.000 rejsende fra USA.

Undersøgelsen viser blandt andet, at lige over halvdelen af deltagerne, 52 procent, forventer at rejse mere i år end sidste år, skriver Travel Pulse, der har link til undersøgelsen.

Omkring halvdelen af de adspurgte forventer at bruge flere penge på rejser i år end de gjorde i 2022. I grupperne Gen Z og Millennials – der er født mellem 1981 og 2012 – vil flertallet, 79 procent, hellere foretage en drømmerejse end købe et stort luksusprodukt, for eksempel ny bil.

Blandt buzz-ordene i analysen er også de rejsendes øgede fokus på ”set-jetting trips, food-based destinations og off-the-beaten-path locations.”

Ferier har høj prioritet
”Ferierne er vigtige, de rejsende prioriterer personlige og skræddersyede rejseplaner ombygget omkring netop deres præferencer; det er alt fra planlægningen af hele ferien, til at få plads på netop en særlig restaurant på rejsemålet eller kunne smække perfekte billeder eller videoer op fra sin rejse på sociale medier,” siger Audrey Hendley, administrerende direktør for American Express Travel.

Undersøgelsen viser også, at de rejsende inspireres til deres rejsemål af sociale medier, film, TV, nyheder og så videre.

81 procent af deltagerne i undersøgelsen sagde at prøve lokal mad er en væsentlig del af rejseoplevelsen, mens 73 procent svarede, at de også sætter fokus på deres mentale, fysiske og følelsesmæssige velbefindende som en vigtig del af ferien.

 

Relaterede artikler:

Tror dansk ankomsttal til USA genoprettes i år

Rejsebureauer har ikke travlt med at komme til Kina

Forbruger Europa advarer mod bookingplatforme