Globalt savner erhvervsrejsende det samme

Erhvervsrejsebureauet Egenica har undersøgt, hvad de rejsende savner mest, når de er væk hjemmefra. Er det partneren, børnene eller kæledyret eller måske noget helt andet?

Egencia, der er en del af Expedia-koncernen, har fået lavet en undersøgelser, der fortæller noget om, hvad de erhvervsrejsende savner undervejs.

Den globale undersøgelse er lavet af Northstar, og ifølge den savner halvdelen af de adspurgte på verdensplan – ikke overraskende – deres partner mest. 36 pct. savner deres børn mest. Kæledyret må nøjes med 16 pct.

En tredjedel af alle deltagere i undersøgelsen nævner, at det er deres egen seng, de savner mest, når de er på erhvervsrejse.

Den erfarne iværksætter, Martin Thorborg, der har tilbragt mange timer på rejser, kan sagtens genkende flere af tendenserne i undersøgelse:

”Som så mange andre savner jeg min kæreste og mine børn. Selv på forretningsrejser vil der være nogle timer, hvor man har mulighed for at gå for sig selv og opleve den by, man nu befinder sig i. Dér savner jeg min familie mest, fordi jeg selvfølgelig gerne vil dele mine oplevelser med dem.”

Og som mange andre dansker savner han også noget helt specifikt:

”Den skandinaviske seng, som vi kender den med ordentlige dyner og puder, er ikke sådan lige til at finde mange steder i udlandet. Jeg forsøger dog alligevel at gøre enhver rejse så behagelig for mig selv som muligt”.

Men selv om de erhvervsrejsende er ret ens på tværs af landegrænser, så er der selvfølgelig også steder, hvor de er forskellige.

“Et eksempel på dette er, at andelen af personer, der savner deres børn mest, er højere i Norge og Sverige, og det tror jeg faktisk også gør sig gældende i Danmark. Et andet savn flere erhvervsrejsende nævner er hjemmelavet mad. Nok en indikation af, at restaurantbesøg er dejligt engang imellem, men i længden så er det at spise hjemme med de nærmeste at foretrække,” siger Sys Hansen, der er administrerende direktør i Egencia Danmark.

Resultater fra undersøgelsen

70 pct. af de globale rejsende nyder deres erhvervsrejser, og størstedelen mener også, at personlige møder er mere produktive.

66 pct. vil gerne være i stand til at reservere eller administrere rejsen på tværs af alle deres enheder.

49 pct. siger, at Wi-Fi ombord på flyvninger vil øge produktiviteten, men kun 29 pct. modtager denne service.

37 pct. reserverer hoteller, der ikke overholder rejsepolitikken, fordi de ikke kan finde et hotel, der er tæt nok på deres destination.

Erhvervsrejsende ønsker at bruge 23 % mindre tid på at udfylde rejseafregninger.

50 pct. af de rejsende vil stadig gerne have mulighed for at tale med et andet menneske, når der opstår et problem.