Gode råd ved flystrejker og forsinkelser

Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer danskerne til at huske på en række gode råd, som sikrer dem, hvis ferien rammes af strejker, forsinkelser eller andre uforudsete hændelser.

Et af de gode råd er, at man skal købe sin pakkerejse hos et dansk registreret rejsebureau. Det sikrer beskyttelse af både Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden. Det gælder alt fra et forkert værelse til en aflyst flyafgang eller en konkurs. Har man selv sammensat sin rejse, er man på egen hånd, hvis uheldet er ude, lyder det fra Lars Thykier, adm. direktør i DRF.

Han tilføjer, at rejseforsikringen burde være en selvskreven følgesvend på danskernes rejser: ”Rejseforsikringen er et vigtigt værktøj, hvis der sker noget, man ikke kunne forudse. Desuden er det vigtigt, at man tjekker, hvordan forsikringen passer til familiens behov. For eksempel dækker de fleste almindelige rejseforsikringer ikke ekstremsport og –aktiviteter, som mange dyrker på ferien.”

Han opfordrer desuden rejsende til at hente og registrere sig i Udenrigsministeriets Rejseklar-app. Her kan man finde rejsevejledninger, oplysninger om visum og vej til nærmeste ambassade. Og man kan skrive sig på Danskerlisten, så myndighederne ved, hvor man befinder sig. Se evt. www.um.dk for mere information om Rejseklar-app’en.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.