Gouda hjælper danske turister i Grækenland

0

grækenlandTURISME: Gouda Rejseforsikring øgede i går erstatningsbeløb på kontanter fra 1.000 til 5.000 kr. ved tyveri i Grækenland. Danske Bank overfører nu kun penge til Grækenland på vegne af erhvervskunder.

”Gouda har lavet ændringen for vores gæster i Grækenland, fordi vi ønsker at være der for vores kunder i den helt særlige situation i Grækenland netop nu. Dækningen gælder indtil videre til 1. september. Vi vurderer løbende udviklingen i Grækenland, også i forhold til om beløbet skal hæves yderligere.”

Det siger direktør for Gouda Rejseforsikring i Danmark, Uffe Svennson og tilføjer, at dækning for kontanter og personlige ejendele er del af tillæg til dets Årsrejseforsikring. Gouda har underrettet sine samarbejdspartnere i rejsebranchen om sit nye initiativ.

Det er fortsat muligt at bruge internationale kreditkort, men det kan ændre sig. Hvilket er baggrunden for at Udenrigsministeriet og rejsebureauerne anbefaler, at tage flere euro med til Grækenland.

”Vi opfordrer vores kunder til at tænke på, hvordan de opbevarer kontanterne under rejsen samt hvor mange penge, de har på sig. Betingelserne for dækning af tyveri er de samme som tidligere. Tabte eller bortkomne penge erstattes ikke,” siger Uffe Svennson.

Der kan være dækning for tyveri af kontanter på de rejsendes hjemforsikringer. Gouda ejes af den norske forsikringsgigant, Gjensidige Forsikring.

I øvrigt oplyste Danske Bank i går, at den nu kun overfører penge til Grækenland for erhvervskunder, hvis kunderne insisterer på det. Og i øvrigt skriver under på, at overførslen sker på kundens risiko.

Sådan har det været i de seneste 14 dage for alle overførsler på over 1.000 euro. Men nu er praksis strammet til alle transaktioner.

Pressemedarbejder Jens Gamborg fra Danske Bank understreger, at erfaringerne indtil nu er, at pengeoverførsler bliver gennemført uden problemer.

”Alt tyder på, at pengene ender på den rigtige konto. Folk er på arbejde i de græske banker. Men selv om pengene går ind på den rigtige konto, har den græske kunde det problem, at han ikke har adgang til pengene, så længe bankerne holder lukket,” siger han.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz