Mange undersøger ikke, hvordan de skal forholde sig, hvis de for eksempel skal forlade hotelværelset ved brand, viser ny undersøgelse. Foto via Gouda Rejseforsikring.

Gouda: Mange gambler med sikkerheden på ferien

Halvdelen af danske feriegæster undersøger ikke deres overnatningssteds evakueringsplan. Værst er det med de 18-29-årige, viser ny undersøgelse for Gouda Rejseforsikring.

Næsten hver anden dansker, 47 procent, svarer i ny undersøgelse, at de ikke undersøger evakueringsplanerne for deres overnatningssted, for eksempel hotel, når de er på ferie.

Evakueringsplaner hænger typisk i alle ferielejligheder eller på hotelværelser og beskriver, hvad man som gæst skal gøre ved eksempelvis brand, terror eller naturkatastrofer. Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og norske Gjensidige Forsikring, der ejer Gouda.

Men selvom evakueringsplanerne kun skal bruges i absolutte nødstilfælde, er det en god ide at orientere sig om, hvordan man skal forholde sig, hvis uheldet er ude. Det siger i hvert fald Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, i en pressemeddelelse:

”Det er naturligvis meget sjældent, man som rejsende vil opleve, at man får brug for at blive evakueret fra sit overnatningssted. Men fylder røgen pludselig gangene på hotellet, så er der ikke tid til at studere et oversigtskort over brandtrapper. På det tidspunkt skal man vide, hvor nærmest nødudgang er. Det er helt afgørende, at man ved, hvad man skal gøre i en evakueringssituation.”

Især de unge ignorerer faren
Gouda skriver videre i pressemeddelelsen, at mens andelen af danskere, der ikke forholder sig til evakueringsplaner generelt, er høj, er der særligt en gruppe, der negligerer den vigtige information i endnu højere grad, når de er på ferie.

Undersøgelsen viser nemlig, at 57 procent i aldersgruppen mellem 18 og 29 år ikke undersøger, hvordan de skal agere ved en evakuering. Kun hver tredje undersøger specifikt, hvad de skal gøre i tilfælde af brand, oplyses det.

”Uanset alder, er det vigtigt, man tager sine forholdsregler, og undersøger hvordan man skal forholde sig i tilfælde af brand eller lignende på sit overnatningssted,” siger Louise Hertzum Andersen og tilføjer:

”Det er ekstra bekymrende, at næsten seks ud af ti unge mellem 18 og 29 ikke orienterer sig, og på den måde øger risikoen for at komme til skade, hvis uheldet er ude.”

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.032 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige og i august og september.

 

Relaterede artikler:

Forretningsrejsende foretrækker bonuspoint frem for sikkerhed

Vi har fået flere rejsebureaukunder

Specialistselskaber ikke med i test af rejseforsikring