Man skal passe på, hvad man spiser i udlandet – navnlig med buffeter, advarer Gouda Rejseforsikring. Arkivfoto fra en tyrkisk restaurant: Benreis CC BY 3.0

Gouda: Stor stigning i maveforgiftninger i Tyrkiet

Antallet af sager hos Gjensidige og Gouda Rejseforsikring hvor danske rejsende i Tyrkiet har fået dårlig mave, er i årets seks første måneder steget over 35 procent i forhold til sidste år.

På én af danskernes foretrukne feriedestinationer, nemlig Tyrkiet, har Gjensidige og Gouda Rejseforsikring set en stigning på over 35 procent i henvendelser fra danske rejsende i det første halvår af i år, sammenlignet med årets første seks måneder i 2023.

Når der ses en stigning i antallet af henvendelser fra destinationer som Tyrkiet, så er der især tale om sager, der omhandler forskellige former for mavevirus, der kræver hjælp fra et sygehus eller en læge.

Det siger Louise Hertzum Andersen, fagchef i Gouda Rejseforsikring, i en pressemeddelelse:

“Tyrkiet er blot ét eksempel på en populær dansk rejsedestination, hvor vi ser rigtig mange sager om turister, der oplever problemer med diarre, opkast og andre former for maveonde. Derfor opfordrer vi til at være opmærksomme, hvis man eksempelvis skal spise buffet, og være rigtig grundige med deres egen hygiejne på ferien.”

Dårlig mave ødelægger feriedage
Louise Hertzum Andersen forventer, at tendensen med flere henvendelser fra Tyrkiet vil fortsætte gennem sommeren, hvor antallet af rejsende til destinationen går ind i sin højsæson.

Desværre oplever rigtig mange danskere, at de får feriedage ødelagt pga. mavevirus. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring. Her svarer flere end hver fjerde af de adspurgte, at de har fået en eller flere feriedage ødelagt af et maveonde hos enten dem selv eller deres børn.

Erfaringer fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikring viser også, at det kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man bruger sin rejseforsikring ved sygdom, når man rejser sydpå.

“Vi ser hvert år rejsende, der skal betale store summer for simple behandlinger på privatklinikker og lokale hospitaler, fordi de i desperation er gået til den første og bedste læge. Det er derfor vigtigt, at man husker altid at benytte sin rejseforsikring, hvis man skulle blive syg, så man kan få udgifterne dækket,” siger Louise Hertzum Andersen.

 

Relaterede artikler:

Tyrkiet ser stort dansk turistboom

Stor prisforskel på europæiske Michelin-restauranter

Danmarks Statistik: Her er danskernes 10 favoritrejselande