Grønne færger på Mols-Linien

Færgerne, der sejler mellem Sjællands Odde og henholdsvis Århus og Ebeltoft, skal indrettes, så de i fremtiden kan sejle på naturgas og ifølge adm. direktør Preben Wolff vil ombygningen betyde en besparelse i CO2-udslip på 30%, mens udslippet af kvælstof reduceres med 40% og svovludledningen bliver elimineret, skriver business.dk.

 

Når færgerne som forventes klar i 2011 sættes ind, vil det ifølge Preben Wolff betyde, at man ved overførsel af 100 lastbiler sparer fem tons CO2 pr overfart samtidig med, at det er billigere at sejle på naturgas.

 

Forudsætningen for at kunne sejle på naturgas er anlæg af et naturgaslager på havnen på Sjællands Odde, og det har transportminister Lars Barfoed givet tilsagn om at støtte. Anlægget kræver en finansiering på 100 millioner kroner, enten fra rederiet eller i samarbejde med den norske leverandør Gas Nord.

 

Også Abildskou Busser, som kører fra Århus og Aalborg med Mols-Linien til København, vil være grønnere, og her skal det ske gennem indførelse af hybridbusser i stedet for de dieseldrevne.

Skrevet af Flemming Juul