Græsk flyselskab det mest præcise

Næsten hvert 10. rutefly indenfor Europa blev aflyst sidste måned pga. det ekstreme vejr i dele af Europa. 8,5 % – eller 27.605 af de planlagte flyvninger måtte indstilles, bl.a. som følge af det hårde vinterlig.

Men 323.032 flyvninger blev sidste måned gennemført af de europæiske ruteflyselskaber. 52 % var på tid – lufthavne og flyselskaber regner en afgang eller ankomst som rettidig, hvis den er under 15 minutter forsinket.

I toppen lå sidste måned græske Aegean Airlines, der sidste år kom i Star Alliance. Selskabets lidt over 1.000 flyvninger sidste måned havde en rettidighed på 86,5 %

Tallene stammer fra Flightstats.com, der hver dag indsamler punktlighed på ca. 150.000 flyvninger med ruteflyselskaber verden over, charterflyselskaber er ikke med i opgørelsen. Flightstats konstaterer blot præcisionstallene – om årsagen er udenfor lufthavnene og flyselskabernes kontrol, fremgår ikke af opgørelsen.

 

Efter Aegean Airlines kom italienske Alitalia Express med en rettighed på 81,6 %, mens Binter Airlines fra Kanarie Øerne havde en rettighed på 81 %.

 

SAS landede i listens første tredjedel med en rettighed på 63 % sidste måned.

 

I bunden i december lå Europas næststørste flyselskab, Lufthansa – efter Ryanair – med en rettidighed på 47,4 %. Lufthansa havde sidste måned næsten 32.000 flyvninger – Ryanair havde tæt på 35.000 flyvninger i december og en rettidighed på næsten 56 %.

Skrevet af Henrik Baumgarten