Det svarer til et fald på 7,6% sammenlignet med samme periode i fjor. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det dårlige vejr især gik ud over feriehuse og campingpladser, der tabte henholdsvis 9,4 og 10,2% af overnatningerne. Vandrerhjemmene tabte 2,3%, mens hotellerne som det eneste overnatningserhverv kunne notere en beskeden fremgang på 1,3%.
Det var især danske og tyske turister, som svigtede, mens der var fremgang på flere af de nye markeder som for eksempel Kina og Rusland.
”København og Region Sjælland har klaret sig bedst. For resten af landet har sommeren været mere neutral”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.
”Når det gælder indtjening, er vi stadig et godt stykke fra niveauet i de gode år før finanskrisen. Men det går fremad, og antallet af overnatninger på hotellerne var på det højeste niveau nogensinde. Derfor er der grund til optimisme. Men meget afhænger selvfølgelig af, hvordan den europæiske økonomi og vores konkurrencevilkår udvikler sig”, siger han.
Hotellerne har kunnet glæde sig over de nye flyruter fra Kina og Finland. Samtidig har det haft en positiv effekt, at valutakurserne på nogle af de vigtigste markeder har gjort det billigere for blandt andre amerikanere, japanere og svenskere at holde ferie i Danmark.