Grå sommer for dansk turisme

Det svarer til et fald på 7,6% sammenlignet med samme periode i fjor. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det dårlige vejr især gik ud over feriehuse og campingpladser, der tabte henholdsvis 9,4 og 10,2% af overnatningerne. Vandrerhjemmene tabte 2,3%, mens hotellerne som det eneste overnatningserhverv kunne notere en beskeden fremgang på 1,3%.

Det var især danske og tyske turister, som svigtede, mens der var fremgang på flere af de nye markeder som for eksempel Kina og Rusland.

”København og Region Sjælland har klaret sig bedst. For resten af landet har sommeren været mere neutral”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

”Når det gælder indtjening, er vi stadig et godt stykke fra niveauet i de gode år før finanskrisen. Men det går fremad, og antallet af overnatninger på hotellerne var på det højeste niveau nogensinde. Derfor er der grund til optimisme. Men meget afhænger selvfølgelig af, hvordan den europæiske økonomi og vores konkurrencevilkår udvikler sig”, siger han.

Hotellerne har kunnet glæde sig over de nye flyruter fra Kina og Finland. Samtidig har det haft en positiv effekt, at valutakurserne på nogle af de vigtigste markeder har gjort det billigere for blandt andre amerikanere, japanere og svenskere at holde ferie i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.