Grænsekontrol generer ikke lufthavnen

1

CPHlufthavn_web_532866yTURISME: At Sverige i går indførte krav om ID-kontrol inden der kan rejses ind i landet betyder ikke noget for Københavns Lufthavn. ”DSB står for kontrollen, lufthavnen er kun indirekte berørt”, siger pressechef.

Københavns Lufthavn har ikke postet nogen formel klage til Sverige over den nye svenske ID-kontrol, inden der kan rejses ind i Sverige.

”Kontrollen af tog-rejsende sker ganske vist på stationen her i Københavns Lufthavn, men det er DSB der står for den. Og grænsekontrollen berører Københavns Lufthavn meget lidt, derfor har vi heller ikke været i pressen med kommentarer til grænsekontrollen. Københavns Lufthavn er kun meget indirekte berørt”.

Det sagde Københavns Lufthavn nye pressechef, Kasper Hyllested, i går til standby.dk

”Københavns Lufthavn har også i denne sag et tæt samarbejde med DSB om at få afviklet grænsekontrollen bedst muligt og skabe de færreste gener for de rejsende med toget. Men der er ikke nogen øget kontrol af flypassagerer til Sverige i Københavns Lufthavn”, siger Kasper Hyllested.

Københavns Lufthavn vil også gerne være med til at oplyse rejsende om, at der desværre ikke mere kører tog fra f.eks. Jylland til Københavns Lufthavn. De rejsende får transporttiden forlænget, da de enten skal skifte til regionaltog på Hovedbanegården i København eller fra Nørreport tage Metroen til Københavns Lufthavn.

Heller ikke de svenske jernbaner gennemfører mens ID-kontrollen står på deres kørsler fra København til Stockholm. I stedet skal passagererne skifte i Malmø.

”Men ligesom andre håber vi da, at ID-kontrollen kun bliver kortvarig også for de mange svenske ansatte i Københavns Lufthavn, der tager toget til og fra arbejde. Det vil selvfølgelig være problematisk hvis ID-kontrollen skal vare i længere tid, det kan sætte integrationen i Øresundsregionen, som Københavns Lufthavn er en vigtig brik i, tilbage”, siger pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn.

Over halvdelen af Københavns Lufthavns passagerer ankommer til lufthavnen med offentlig transport, f.eks. tog og Metro.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Grænsekontrol generer ikke lufthavnen"

Notify of
avatar
Helle
Helle

Omfatter transportør ansvaret ikke flyselskaberne?

wpDiscuz