’Grænsekontrol sender kedeligt signal’

Allan Agerholm.

Allan Agerholm.

TURISME: ”Det er noget bøvlet noget”, siger VisitDenmarks nye bestyrelsesformand efter Sverige i går indførte kontrol af rejsende fra Danmark.

”Det er selvfølgeligt helt nyt med grænsekontrol, så vi har endnu ingen anelse om, hvor stor effekten bliver. Men det sender et lidt kedeligt signal om, at vi ikke er så tilgængelige – omvendt må vi forholde os til en akut krise i Europa. Men mig bekendt går det fint med turismevækst i Storbritannien selv om de står udenfor Schengen-samarbejdet”.

Det sagde Allan Agerholm, der netop ved årsskiftet blev ny formand for bestyrelsen i VisitDenmark, i går til standby.dk – han er til daglig adm. direktør for BC Hospitality Group, der bl.a. omfatter Bella Center og de københavnske hoteller, Marriott Copenhagen, AC by Marriott Bella Sky og Crowne Plaza.

Et andet af Allan Agerholms tillidshverv er næstformandsposten i hotel- og restaurationserhvervets brancheforening Horesta.

Fra midnat i går blev der i bl.a. Københavns Lufthavn indført identitetskontrol af rejsende, der skal fra Danmark med toget til Sverige. Kravet om ID-kontrollen kommer fra Sverige og gennemføres i Københavns Lufthavn af DSB.

Ligeledes indførte Danmark i går en mindre grænsekontrol ved grænsen til Tyskland, herunder færgehavnene.

”Umiddelbart tror jeg ikke, at grænsekontrollen til Sverige bliver så voldsomt generende for turismen, selv om det selvfølgelig er en ulempe, at rejsende skal stå af toget i Københavns Lufthavn og ID-kontrolleres inden de kan fortsætte til Sverige”, siger Allan Agerholm og fortsætter: ”En anden gruppe, man skal huske i denne forbindelse, er de mange tusinde svenskere, der arbejder i Københavns hovedstadsområde. Det kan være i lufthavnen, hoteller, restauranter, butikker osv. Den arbejdskraft er vi i hovedstadsområdet utrolig afhængig af – og det bliver virkeligt et problem, hvis disse svenskere i stor stil vælger at finde arbejde i Sverige, hvis de føler rejsetiden hjem fra Danmark bliver et alvorligt irritationsmoment”.