Grand Prix giver prisfest på hotellerne

hotelMange hoteller og restauranter i Storkøbenhavn har gyldne dage i denne Melodi Grand Prix-tid. Ifølge flere medier har en række hoteller hævet prisen til det dobbelte under Eurovision Song Contest. ”Men det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel,” siger Horesta.

”Når der er store events i byen, følges priser og efterspørgsel. Det er helt almindeligt. Det er ligesom, når du skal bestille flybilletter i sidste øjeblik. Så risikerer du at skulle betale mere, end hvis du er i rigtig god tid,” sagde Horestas adm. direktør, Katia Knipschildt Østergaard, i aftes til TV2 Lorry.

Ifølge Horeca-news.dk ligger overnatningspriserne i København i perioden 6.-10. maj, hvor det store show afholdes, i snit 59% højere end i tilsvarende periode sidste år. På selve finaledagen, lørdag, er gennemsnitsprisen 67% højere end samme dato sidste år. På finaledagen på lørdag koster et standard dobbeltværelse 2.236 kr. i gennemsnit.

Det viser i hvert fald data fra hotelsøgemaskinen Trivago, der indsamler priser fra over 200 bookingsites, bl.a. hotels.com, booking.com og expedia.com. Ifølge Ritzau kan flere af Københavns hoteller allerede nu melde udsolgt. Der er dog stadig af hotelværelser at få, viser en række søgninger på nettet.

I alt forventes over 80.000 overnatninger på de storkøbenhavnske hoteller i MGP-perioden. Til BT siger Horestas formand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, bl.a.: ”Sætter hoteller prisen for højt, bliver man straffet med det samme, for så udebliver gæsterne. Ingen er interesserede i at jage nogen væk. Tværtimod vil vi jo have, at de kommer igen. Og så skal man huske, at Danmark generelt har det prisniveau, det har, pga. højere omkostninger, moms og så videre.”

BT skriver også, at Melodi Grand Prix-budgettet er overskredet med over 22 millioner kroner. Avisen henviser til fortroligt notat fra Region Hovedstaden. Her fremgår det, at Det Internationale Melodi Grand Prix koster 22,8 millioner kroner yderligere end først antaget. De ekstra millioner kommer oven i de cirka 50 millioner kroner, politikerne bevilgede for at ombygge B&W-Hallerne på Refshaleøen.