Greenland Express prøver igen

Sukhoi Superjet 100

Sukhoi Superjet 100

TURISME: Greenland Express, der med begrænset succes har prøvet at give Air Greenland konkurrence mellem Danmark og Grønland, ser ud til at ville gøre nyt forsøg næste år. Denne gang med russisk kapital i ryggen.

Bestræbelserne på atter at komme på vingerne fortsætter for Greenland Express. Drivkraften bag selskabet, Gert Brask, siger til hjemmesiden newstodate.aero, at han i øjeblikket forhandler med en russisk partner om at lease to russiske Sukhoi Superjet 100.

“Greenland Express Holding søger nu om at få sin egen driftstilladelse, AOC,” siger Gert Brask og tilføjer, at der er planer om yderligere tre fly i 2017-18.

“Den mulige lease-aftale vil få støtte af russiske investorer. Og får vi flere fly, vil Greenland Express ikke kun flyve mellem Grønland og Danmark, men udvide vores netværk med flere ruter,” siger Gert Brask.

Sukhoi Superjet 100 er en moderne regional jet med plads til op til 108 passagerer og er designet til bl.a. at konkurrere med andre regional jet-typer som bygges af f.eks. brasilianske Embraer og canadiske Bombardier.