Grønlands Rejsebureau med nyt rekordår

Grønlands NationalparkTURISME: Air Greenland-ejede Grønlands Rejsebureau kom godt ud af 2015. Året bød på vækst på 5%. Online salg af turismeprodukter i ydresæsonerne steg 33 pct.

Grønlands Rejsebureaus resultat for 2015 kom over budgettet. Der var sidste år igen stigning i aktiviteterne inden for leisure- og erhvervssegmentet. Årets resultat blev et overskud på 5,3 mio. kr. efter skat.

Rejsebureauets adm. direktør Peter Bastrup siger: ”Dette års resultat afspejler nogle af vores mange tiltag siden 2014. Det direkte salg af pakkerejser sker primært via Grønlands Rejsebureaus danske, tyske og engelske hjemmesider. På den danske og engelske hjemmeside er antallet af køb steget 30 pct. i forhold til 2014.”

Peter Bastrup ser positivt på salget af turistrejser: ”Vi har haft et flot salg af turismeprodukter i ydresæsonerne, altså uden for højsæsonen. Her har vi oplevet vækst på 33 pct. set i forhold til 2014. Den kommende sommersæson ser også lovende ud – vores medarbejdere jonglerer for at finde ledige hotelværelser i Grønland.”

Grønlands Rejsebureau, der åbnede i 1985, er medejer af World of Greenland. Rejsebureauets primære marked er Danmark, men væksten kommer især fra markeder uden for Danmark.

”Fremover vil vi fokusere på medejerskabet af World of Greenland i Ilulissat og undersøge mulighederne for at etablere incoming-selskaber andre steder i Grønland, hvor det giver mening. World of Greenland har i 2015 leveret et meget tilfredsstillende resultat på 1,7 mio. kr. efter skat,” lyder det fra Grønlands Rejsebureau.