Grønne drømme i Sachsen-Anhalt

SPONSORERET ARTIKEL: Mellem Harzen og Elben er der et væld af grønne aktivitetsmuligheder med alt fra spændende landskaber til botaniske lækkerier. Her findes de største og smukkeste parker i Tyskland.

Flere og flere danske rejsebureauer barsler med rejser til Tyskland, som i forvejen er det udlandsmarked, der har flest danske overnatninger. Både klimafornuft og Covid-19 skærper denne interesse, og i delstaten Sachsen-Anhalt er der ydermere mange grønne aktivitetsmuligheder. Året rundt byder Sachsen-Anhalt på aktiviteter til alle rejsende med grønne fingre og grøn fornuft.

”At opleve det grønne Tyskland mellem Harzen og Elben er måske den smukkeste måde at opdage delstaten Sachsen-Anhalt på. De 50 mest populære og historisk vigtige parker tilbyder alt fra barok naturpragt over spændende landskaber til botaniske lækkerier. Man kan køre turen i bil eller tog. Måske er toget bedst, for så kan man bedst nyde de mange spektakulære udsigter undervejs,” siger turistchef Bo Schou Lauridsen fra Tysk Turist Information.

Vildtvoksende purløg ved bredden af Elben nær Glindenberg i UNESCO-biosfærereservatet Mittelelbe. (Foto: Emillam ´CC 4.0)

Højdepunktet på havedrømmeruten “Gartenträume-Route“, som tyskerne kalder den, er parkkomplekset Dessau-Wörlitz, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Wörlitz-haverne med Wörlitz-slottet og det gotiske hus er den mest berømte del af Gartenreich Dessau-Wörlitz. Parken tæller blandt de største og smukkeste engelske parker i Tyskland og det kontinentale Europa. Hele Gartenreich Dessau-Wörlitz omfatter et område på intet mindre end 142 km² i UNESCO-biosfærereservatet Mittelelbe.

Sejlturen i gondoler – flade pramme – gennem Wörlitzer Park er helt unik. Som et landskabsmaleri fra 1800-tallet krydser man gennem romantiske haver og kanaler. Man passerer også det skinnende slot med udsigt over den kunstige ø Stein, som huser Villa Hamilton og ikke mindst vulkanen Vesuv, der sprutter med ’lava’, altså lyd, lys og farver ved særlige lejligheder.

Fortsætter man ad havedrømmeruten, kan man kun tre kilometer fra Wörlitz besøge ’et lille stykke Holland’ midt i Sachsen-Anhalt. Her præsenterer slottet og parken i Oranienbaum sig flot.

Schloss Oranienbaum. (Foto: Rolfcosar | CC 4.0)

Derfra fører ruten direkte til Dessau-Roßlau, hvor de grønne fingre og drømme får yderligere vinger at flyve på i Luisium, Georgengarten og Mosigkau. Det er kontrastfyldt med et efterfølgende besøg i Bauhaus-bygningen af Walter Gropius, Meisterhäuser og det nye Bauhaus Museum i Dessau. Sachsen-Anhalt har nemlig meget andet end haver og parker at byde på!

Tilbage på det grønne spor bør den rejsende ikke gå glip af Europa-Rosarium Sangerhausen i det sydlige Harzen. Med mere end 8.600 sorter og arter har man første parket til den største samling af roser i verden. Et besøg her er er must for enhver rosenglad haveejer.

Se mere: www.gartentraeume-sachsen-anhalt.de

Højdepunkter i havekampagnen 2021

  • Fra begyndelsen af sæsonen til den tredje weekend i marts er der på Wörlitzer Park: Spring Awakening
  • Maj-september: Haven om sommeren fra Wörlitz til Dessau med koncerter, teater, udstillinger, etc.
  • August: Vulkanudbrud i Wörlitzer Park

Se mere: www.gartenreich.de

  • Juni-august: Havedrømmekoncerter i Wörlitz, Hundisburg, Sangerhausen, Bad Schmiedeberg, Naumburg

Se mere:  www.mdr-musiksommer.de

  • Rosefestival i Europa-Rosarium Sangerhausen;

14.8.2021: Natten til de 1000 lys i Europa-Rosarium

Se mere: www.europa-rosarium.de

  • Romantisk nat i Klosteret Drübeck

Se mere: www.kloster-druebeck.de

 

Udarbejdet af Deutsche Zentrale für Tourismus | Tysk Turist Information i Danmark. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.