Østrig er blandt de lande, der nu genåbnes for turister fra Danmark. Arkivfoto fra Seller Zee: Henrik Baumgarten.

Endnu fem lande bliver gule i rejsevejledninger

Ved fredagens opdatering af de danske rejsevejledninger skiftede Italien, Slovakiet, Tyskland, Østrig og Rwanda fra orange til gul. Der åbnes også for fire regioner i Grækenland, Kroatien og Schweiz.

Eneste på minuslisten ved fredagens opdatering af de danske rejsevejledninger var, at Ceuta, den spanske enklave i det nordlige Marokko, skifter tilbage fra gul til orange (unødvendige rejser frarådes).

I de danske rejsevejledninger er et land gult (rejs med forsigtighed), når incidenstallet, antal smittede per 100.000 indbyggere, er lavere end 60.

I dag skiftede Italien, Slovakiet, Tyskland, Østrig – og afrikanske Rwanda – fra orange til gul. Dermed er disse EU-lande nu gule, nævnt alfabetisk: Bulgarien, Italien, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Tyskland og Østrig.

I en kommentar siger Bo Schou Lauridsen, chef for det nationale tyske turistbureau i blandt andet Danmark, til STANDBY.DK: ”At der nu genåbnes for rejser til hele Tyskland, er en fantastisk nyhed. Det glæder mig, at danskerne nu også kan lufte feriebudgettet i Tyskland, som er det land, hvor danskerne normalt har flest overnatninger. Det glæder mig naturligvis også på vegne af alle de destinationer og rejsemål i Tyskland, der er meget afhængige af også udenlandske turister.”

For at kende de præcise og gældende tyske regler for udenlandske rejsende under coronatiden, anbefaler Bo Schou Lauridsen danske rejsende at søge de seneste informationer via hjemmesiden for den danske ambassade i Berlin.

Finland, Irland, Island, Tjekkiet og Ungarn opfylder også de danske krav, eller er på vej til at det. Men landene har så skrappe krav om karantæne for indrejsende udenlandske turister, for eksempel fra Danmark, at landene stadig er orange i de danske rejsevejledninger. Omvendt er de danske smittetal i øjeblikket blandt Europas højeste, hvorfor nogle lande vil være afvisende overfor danske turister.

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til lande med betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, selvom landene opfylder kriterierne for lave smittetal. Inden for EU/Schengenområdet gælder dette for Tjekkiet og Ungarn.

Åbner til regioner i Grækenland, Kroatien og Schweiz
Ved dagens opdatering åbnes der også for fire regioner i Grækenland, Kroatien og Schweiz.

I Grækenland drejer det sig om Peloponnes, den store græske halvø sydvest for Athen, men altså stadig orange til populære græske øer som Kreta, Korfu og Rhodos. Kroatien: Jadranska Hrvatska, regionen ud til Adriaterhavskysten, har nu gul i de danske rejsevejledninger. Det samme har i Schweiz: Zug, en region syd for Zürich, og Ticino i det sydligste Schweiz og med grænse til Italien.

Udenrigsministeriets opdateringer af rejsevejledningerne sker blandt andet på baggrund af de nyeste smittetal fra Statens Serum Institut. SSI får blandt andet sine data fra EU-agenturet ECDC, European Centre for Disease Prevention and Control.

Grønt lys til færdigvaccinerede fra USA og Storbritannien til Danmark
Udenrigsministeriet skriver også i dagens pressemeddelelse i forbindelse med de opdaterede rejsevejledninger:

“Med virkning fra lørdag den 5. juni klokken 16 sidestilles færdigvaccinerede fra OECD-lande, herunder Storbritannien og USA, og færdigvaccinerede fra ”gule” tredjelande, med færdigvaccinerede fra EU- og Schengenlande.

Det vil sige, at de kan indrejse, hvis de kan dokumentere, at de er færdigvaccineret med en EMA-godkendt vaccine, og at der er gået 14 dage siden sidste stik. De vil være undtaget bl.a. fra krav om anerkendelsesværdigt formål og test- og isolationskrav. Dette gælder også i forhold til børn, gravide og ammende, der rejser med en færdigvaccineret tredjelandsborger, som således undtages fra krav om isolation, men ikke test. Det gælder dog ikke, hvis indrejse sker fra ”røde” lande,” skriver UM.

Her er link til hele dagens pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet, klik her. 

Relaterede artikler:

Grønt lys til to lande og regioner i fire lande

Krak i rejsebureauer kostede garantifond 93 mio. kr.

Her vil danskerne på udlandsferie