Gulf Air øger på København

Gulf Air har siden den 1. juli sidste år fløjet direkte mellem Bahrain og København fire gange om ugen. Ruten flyves med en Boeing 737-700 BBJ fra schweiziske PrivatAir, som kan medbringe 94 passagerer i en to klasse konfiguration.

 

Af de tre selskaber fra Mellemøsten som har åbnet ruter til København de seneste år, udbyder Gulf Air færrest frekvenser og den mindste ugentlige sædekapacitet fra København. Med sine fire ugentlige afgange tilbyder Gulf Air i øjeblikket 376 ugentlige sæder på ruten i hver retning. 

 

Qatar Airways og Emirates, som er de to andre selskaber, tilbyder til sammenligning daglige flyvninger fra København med betydelig større fly end Gulf Air.
Qatar Airways flyver dagligt med Airbus A330 og udbyder 1.865 ugentlige sæder i hver retning mellem Doha og København. Emirates flyver med Boeing 777-200 og udbyder hver uge 2.030 sæder fra og til Dubai.

 

Ifølge CPHtraveller har Gulf Air ikke haft det let i konkurrencen med Qatar Airways og Emirates fra København, hvorved selskabet har haft svært ved at opnå en tilfredsstillende belægning på flyvningerne til Bahrain.
Indsættelsen af den femte ugentlige afgang til København er derved et første svar på behovet for yderligere frekvenser.

 

Gulf Air har tidligere til takeoff.dk udtalt at selskabets planer for København i 2012 indebærer daglige flyvninger med en større Airbus A320. Hvornår det sker vides endnu ikke.

Skrevet af redaktionen