Gulf-selskaberne fortsætter med at rulle nye ruter ud

QatarAirways Boeing 787 DreamlinerFLYSELSKABER: De såkaldte ”MEB3” flyselskaber, Etihad, Emirates og Qatar Airways åbner i år mindst 21 nye ruter – heraf syv til Europa.

De tre selskaber kaldes samlet Middle East Big 3 – MEB3 – og de fortsætter deres ekspansion. De har foreløbig bebudet 21 nye ruter i år, syv til Europa, seks til Asien og Mellemøsten, seks til USA og to til Afrika.

Emirates er klart største selskab, der har 27 pct. flere flyvninger end Qatar Airways og 115 pct. flere end Etihad. I antal udbudte sæder har Emirates i april i år 116 pct. flere sæder end Qatar Airways og 278 pct. flere end Etihad, viser en opgørelse fra anna.aero

I Asien har emirates netop åbnet på Taiwans hovedstad, Taipei, i april åbner Etihad Airways rute til Jaipur i Indien og i juli til australske Perth.

I alt har Emirates foreløbig bebudet fem nye ruter i år, udover Taipei og Kiev, som åbnede i januar, får selskabet også en rute til Boston samt to til Afrika, Abuja og Kano.

Qatar Airways åbner i år mindst otte nye ruter, Dallas, Miami og Philadelphia i USA, i Europa bliver der ruter til Edinburgh, Istanbuls anden lufthavn, Sabiha Gökcen, og Cypern samt i Mellemøsten til Dubais nyeste lufthavn, Al Maktoum, samt Sharjah.

Også Etihad starter otte nye ruter i år, ud over de nævnte til Jaipur og Perth også til Dallas og Los Angeles, i Europa bliver Rom, Jerevan og Zürich nye destinationer, mens der også kommer rute til saudiarabiske Medina.

I Europa betjener Emirates foreløbig 35 destinationer, Qatar Airways har 32 og Etihad 20.