Høj moms presser danske hoteller

I Sverige er momssatsen for hotelovernatning 12%, i Norge er satsen 8% og Tyskland har i år sænket momsen fra 19 til 7%, mens Danmark fastholder en momssats på 25%, skriver borsen.dk.

 

De ulige konkurrencevilkår har længe skabt utilfredshed i hotelbranchen, hvor  formanden for Hotesta, Jens Zimmer Christensen, hævder, at det presser branchen ekstra i en tid, hvor krisen fører til lukninger og fyringer.

 

Han finder, at politikerne kunne hjælpe ved som minimum at lade erhvervsvirksomheder fratrække momsen fuldt ud i stedet for kun at tillade et fradrag på 25% af momsudgiften.

Problemet er gentagne gange rejst af Horesta overfor skiftende ministre og partiernes erhvervspolitiske ordførere, men hidtil uden resultat.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.