Hæder til ’Fremtidens færge’

Fjord Lines cruisefærge MS BergensfjordFjord Lines milliardinvestering, den naturgasdrevne MS Bergensfjord er hædret som årets skib i Danmark på Danish Maritime Fairs 2014.

Valget faldt på Fjord Lines topmoderne cruisefærge MS Bergensfjord, som lagde første gang fra havn i marts 2014, knap et år efter søsætningen af søsterskibet MS Stavangerfjord. De to færger er verdens første og største cruisefærger, der sejler på den flydende naturgas LNG, hvilket gør dem til de mest miljøvenlige af sin slags i verden.

”Udviklingen af MS Bergensfjord har kostet 1,2 milliarder kroner, så det har stor betydning, at branchen anerkender, at vi har løst udfordringen med de nye svovlkrav, der træder i kraft fra 2015. Ikke alene er færgen en af de mest miljøvenlige i verden, den giver også passagerne en loplevelse, fordi den er bygget som et flydende luksushotel,” siger Fjord Line Danmarks direktør Gert Balling.

MS Bergensfjord sejler dagligt på ruterne Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Stavanger-Bergen. Skibet sejler udelukkende på LNG, hvilket reducerer udledningen af NOx med 92% i forhold til konventionelle skibsmotorer. Svovludledningen elimineres fuldstændigt, mens udsendelsen af partikler reduceres med 98%. I april blev søsterskibet MS Stavangerfjord hædret med branchens Oscar ved Ferry Shipping Conference 14 i kategorierne ’bedste skibsdesign’ og ’største LNG-færge’.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.