Hæder til ’Fremtidens færge’

Fjord Lines cruisefærge MS BergensfjordFjord Lines milliardinvestering, den naturgasdrevne MS Bergensfjord er hædret som årets skib i Danmark på Danish Maritime Fairs 2014.

Valget faldt på Fjord Lines topmoderne cruisefærge MS Bergensfjord, som lagde første gang fra havn i marts 2014, knap et år efter søsætningen af søsterskibet MS Stavangerfjord. De to færger er verdens første og største cruisefærger, der sejler på den flydende naturgas LNG, hvilket gør dem til de mest miljøvenlige af sin slags i verden.

”Udviklingen af MS Bergensfjord har kostet 1,2 milliarder kroner, så det har stor betydning, at branchen anerkender, at vi har løst udfordringen med de nye svovlkrav, der træder i kraft fra 2015. Ikke alene er færgen en af de mest miljøvenlige i verden, den giver også passagerne en loplevelse, fordi den er bygget som et flydende luksushotel,” siger Fjord Line Danmarks direktør Gert Balling.

MS Bergensfjord sejler dagligt på ruterne Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Stavanger-Bergen. Skibet sejler udelukkende på LNG, hvilket reducerer udledningen af NOx med 92% i forhold til konventionelle skibsmotorer. Svovludledningen elimineres fuldstændigt, mens udsendelsen af partikler reduceres med 98%. I april blev søsterskibet MS Stavangerfjord hædret med branchens Oscar ved Ferry Shipping Conference 14 i kategorierne ’bedste skibsdesign’ og ’største LNG-færge’.