HamletScenen på Kronborg Slot

hamletTeater, film, dans og musik i verdensklasse mødes i august i Kronborgs slotsgård. Intriger, vanvid, magt, humor, had og hævn udspiller sig under åben himmel.

Staatsschauspiel Dresdens Hamlet, Companyia Pelmànec’s Diagnosis: Hamlet, Michael Radfords storfilm The Merchant of Venice og Shakespeare in Concert er årets udvalgte oplevelser på Shakespeare Festival 1. – 9. august.

Festivalen åbner med Shakespeares Hamlet. Staatsschauspiel Dresden præsenterer en opdateret fortolkning. Christian Friedel, i titelrollen, skildrer en manisk og truende Hamlet, som sammen med sit band vækker en mageløs tour de force af video, rock og blændende skuespil til live.

Festivalen fortsætter med dukketeater for voksne i Diagnosis: Hamlet. En enkelt skuespiller, spiller alle roller i en kombination af visuelt billedsprog, film, dukketeater og skuespil. Det spanske teaterkompagni, Pelmànec har skabt en forestilling med intensitet. Skuespiller og dukkefører Miquel Gallardo giver de menneskestore dukker selvstændigt liv og drømme.

Årets Open Air Cinema bliver i selskab med romancen og grusomheden i filmklassikeren, ’The Merchant of Venice’ af Michael Radford. Al Pacino spiller den snedige købmand, Shylock, der narrer den forelskede Bassanios onkel Antonio til et grusomt lån.

Shakespeare in Concert har dirigent Frans Rasmussen i spidsen og Greve Harmoniorkester vil akkompagnere Lise Davidsen og Steffen Milling. Tonerne af Tchaikovskys ’Romeo og Julie’ og Verdis operaer, baseret på Shakespeares dramatik, fylder slotsgården denne aften. Solodanser ved NYCB, Ask la Cour Rasmussen, vil med solodanserinden, Susanne Grinder fra Den Kongelige Ballet, give deres fortolkning af musikalske uddrag fra Prokofievs ’Romeo og Julie’.

HamletScenen gentager successen med Shakespeares King Lear. En dukkeforestilling om ægte kærlighed, ære og bedrag krydret med poetisk musik.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.