Han brød flyselskabernes monopol

1
Jens Veino.
Jens Veino.

NEKROLOG: Jens Veino er pludselig død på et tidspunkt, hvor han ellers havde det godt og slappede af i sit sommerhus. Han brød som Tjæreborg direktør SAS monopolet med forbud mod charter til USA i juleferien 1987.

Af Ejvind Olesen

En af dem, der har præget den danske charterbranche op gennem tiderne og været med til de store gennembrud er Jens Veino. Nu er han ikke mere. I nat døde han alene i sit sommerhus i Sydsjælland, hvor naboen fandt han i morges. I en alder af 63 år. Med hjerteproblemer, som var under kontrol, og så sent som tirsdag aften mailede han med sin hustru Lene gennem 27 år, roligt og afslappet – og så forventningsfuld frem mod et gensyn i morgen, når han kom hjem.

Han var som direktør både i Tjæreborg og i Larsen Rejser mere i kontakt med det danske folk end man normalt kommer. Og der kom trumf på i julen 87, da han sammen med Tower Air brød gennem lydmuren og SAS monopolet og af den danske regering fik lov at flyve charter mellem New York og København. Med Boeing 747 og en uge pris på 2.500 kr. inklusive hotel.

SAS direktør Jan Carlzon og danske SAS direktør Frede Ahlgreen Eriksen så dybt undrende til, men SAS var jo som sædvanligt på juleferie fra 20. december til efter Hellig Tre Konger, og da de kom tilbage var bruddet en kendsgerning – og har været det lige siden.

Det blev bevægende år i Tjæreborg for Jens Veino og Lene, som arrangerede opholdene i New York, og som endte med at gifte sig for 27 år siden.

Ind i mellem blev der levet stærkt, og det fortsatte også, da Jens Veino blev direktør i Larsen Rejser. Også her sprudlede ideerne, men det var ikke altid indtægterne holdt trit med udgifterne, snarere tværtimod.

Jens Veino og pastor Krogager kom aldrig til rigtigt at marchere i takt, men med Lars Larsen fik han et godt parløb. Og det var ikke om vaflede karklude.

Indtil for fem-seks år siden opholdt Jens Veino sig meget i Moskva, hvor han havde nøglepositioner for internationale hoteller og rejsebranche. Siden kom han hjem og hjalp Lene med at drive Larsen Hotel og Kroferie videre, som hun for nylig har overtaget helt.

Han var med til at sætte kulør på rejsebranchen, da Simon Spies og Eilif Krogager ikke var mere. Han fik god støtte af Lars Larsen. – Nu er Jens Veino ikke mere iblandt os. Men det var godt, inspirerende og sjovt, mens det varede.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Han brød flyselskabernes monopol"

Notify of
avatar
Lars Christiansen
Lars Christiansen

Det var trist at høre. Jens var en stor inspirations kilde for rigtig mange mennesker. Han besad en enestående blanding af kreativitet, forretnings sans, humor og lav-praktisk snusfornuft. Vi kommer til at savne ham.

wpDiscuz