Han lærte os meget om Østrig

0

skisport østrigNEKROLOG: Østrigs tidligere turistchef i Danmark, Fleming Tarp; er død. Han var en af det trekløver, som i 80’erne og 90’erne med succes lærte danskerne meget om at holde skiferie i Østrig, Sverige og Norge.

Af Ejvind Olesen

Flemming Tarp trådte tilbage som turistchef for Østrig i 1998 i protest mod organisatoriske ændringer, hvor det danske kontor blev underlagt afdelingen i Stockholm. Det var ikke hans kop te. Han ville beholde den direkte linje til Wien. Mente også, at danskerne havde ret til det – og tog konsekvensen.

Forinden havde han, sammen med sine kolleger, Knud Jensen for Sverige og Bjørn Pahle fra Norge i høj grad fået skiferie ind i avisernes rejsespalter. Og samtidig skabt en masse aktiviteter i Danmark, som var med til at sætte fokus på landene som danskernes feriemuligheder. Også om sommeren.

Hans lighed med den svenske skuespiller Lasse Åberg, jokede han selv med. Ikke mindst efter filmen Selskabsrejsen 2. Flere tog rent faktisk fejl og anså ham for at være den svenske skuespiller, som fjollede rundt på ski i Østrig i en af Selskabsrejse-filmene. Det kunne også bruges som anbefaling for østrigsk skiferie.

Han var altid inspirerende at kontakte og brændte for sit andet fædreland. Hos ham kunne både presse og agenter altid få hjælp.

Fleming Tarp blev 78 år. Bisættelsen har fundet sted

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz