Handlingselskab skifter ejer

Efter SAS’ handlingselskab i Københavns Lufthavn, SGS, er Novia Ground Handling lufthavnens næststørste handlingselskab – Novia har 730 medarbejdere og en omsætning sidste år på næsten 400 mio. kr.
Handlingselskaber tager sig på vegne af flyselskaber af bl.a. check-in af passagerer og bagagehåndtering.

 

Aviator har netop købt samtlige aktier i Novia, der vil udgøre 30 % af Aviators aktiviteter i Norden.

 

Køber er investeringsfonden Accent Equity 2008 , der i forvejen ejer norske Norport Handling og Røros Flyservice samt Nordic Aero, har nu overtaget endnu en virksomhed på groundhandling-markedet. Novia og herunder Sturup Handling, fortsætter i første omgang som selvstændige virksomheder. Novia sælges af Odin og Lars Thuesen. Odin blev sidste år medejer af Novia.

 

Adm. direktør i Aviator, Paul Synnott: ”Med Novia kan vi tilbyde bredere geografisk dækning.”

 

Novias adm. direktør, Stig Thygesen, ser optimistisk på opkøbet som tegn på større konsolideringsbehov:
”Der er lige nu en større konsolidering i flybranchen. Det har også smittet af på groundhandling med færre aktører. Som en del af Aviator kan vi være med til at skabe det mest konkurrencedygtige groundhandling- selskab i Norden.”

 

Groundhandling har specielt i Københavns Lufthavn de senere år været præget af ustabilitet. Om opkøbet siger Paul Synnott: ”Der har specielt i Københavns Lufthavn været et turbulent klima på groundhandling.”

 

Aviator blev oprettet i 2010, da Aviator købte svenske Nordic Aero og de to norske selskaber Røros Flyservice og Norport Ground Handling. Koncernen havde i 2010 en omsætning på ca. en milliard svenske kr. og 1.250 ansatte. Med opkøbet af Novia, har Aviator en omsætning på 1½ milliard kr. og over 2.000 ansatte.

 

Aviator leverer groundhandling i 13 lufthavne i Norge og syv i Sverige. Nuværende aktiviteter i København gennemføres under navnet Copenhagen Flight Services.
Selskabets kunder omfatter bl.a. Air Baltic, Air France, British Airways, Finnair, KLM, Norwegian, Ryanair, Qatar Airways, Skyways og Thomas Cook.

 

Aviator Airport Alliance ejer i forvejen Copenhagen Flight Service, Nordic Aero og Røros Handling i Norge og Norport.

 

Lars Thuesen, der nu har solgt Novia, har også investeringer i bl.a. det danske charterflyselskab Jet Time samt Scandinavian Travel Media, der udgiver takeoff.dk og Stand By.

 

 

Skrevet af Henrik Baumgarten