Hård konkurrence fra Milano til New York

Emirates SkyCargo B777LUFTFART: Når Emirates i en foreløbig 18 måneders prøveperiode får lov at flyve fra Milano til New York JFK bliver det i konkurrence med fire andre flyselskaber – Emirates vil have flest sæder om ugen på ruten.

Fra 1. oktober får Emirates lov til at flyve en daglig B777-300 med 360 sæder mellem Milano og JFK. De 360 daglige sæder gør Emirates til største flyselskab på ruten med 28 pct. af kapaciteten, viser beregninger hjemmesiden Anna.aero offentliggjorde i går.

Emirates vil have 2.520 sæder om ugen på strækningen, der i forvejen trafikeres dagligt af American Airlines, der udbyder 1.526 sæder, Alitalia 1.568, Delta Air Lines 1.722, mens United Airlines, der som eneste selskab flyver til Newark ved New York, har 1.645 sæder om ugen.

Emirates har i første omgang kun tilladelse til at betjene den nye rute, hvor flyet starter i Dubai og fortsætter via Milano til New York, i 1½ år. Herefter vil de italienske myndigheder vurdere, om Emirates smadrer al modstand med sine ofte meget konkurrencedygtige priser.

Mellem 2006 og 2008 fløj Emirates dagligt fra Dubai via Hamborg til New York.

Siden har Emirates fået samarbejde i USA med JetBlue Airways, der kan bringe passagerer fra Emirates videre ud i USA og føde dem ind til JFK-lufthavnen – selv om de to selskaber bruger hver sin terminal.

Ligeledes vil Emirates i Europa samarbejde med Easyjet, der fra juli vil have 47 ruter fra Milano – bl.a. til Københavns Lufthavn.