Heathrow får ekstra startbane

3

london heathrow terminal 5 lufthavn british airwaysLUFTHAVNE: Den britiske regering gav i går foreløbigt grønt lys for en efterspurgt udvidelse af London Heathrow. Bliver milliardinvesteringen endeligt vedtaget, kan den tredje start- og landingsbane være klar i 2025.

Trafikken er tæt i London Heathrow, der er verdens næststørste i antal internationale passagerer – kun Dubai har flere rejsende mellem to lande.

Ifølge Heathrow vil den nye runway give mulighed for at bl.a. at åbne yderligere 40 langruter. Lufthavnens største kunde, British Airways, vil gerne have udvidelsen, men mener ikke flyselskaberne skal betale for den via højere afgifter.

For at skaffe plads til udvidelsen skal 800 hjem tvangseksproprieres.

Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, siger, at regeringen også burde have besluttet at bygge nye start- og landingsbaner ved såvel Gatwick og Stansted-lufthavnene.

I dag har London Heathrow 81 flyselskaber, der flyver direkte til 174 destinationer verden over. De tre største markeder er 72 ruter til Europa, 32 til Nordamerika og 30 til Asien.

Målt i destinationer med direkte ruter overgås i Europa lufthavnen i Heathrow bl.a. af Frankfurt med 257 direkte ruter, Paris de Gaulle har 246 og Amsterdam 245. Også Rom (Fiumicino) har flere ruter end Heathrow.

Skriv en kommentar

3 Comments on "Heathrow får ekstra startbane"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Det er svært at se logikken i at valget af Heathrow til en tredje startbane, når Gatwick kun har en.

Læg dertil, at det forventes at koste ca 22 millarder kroner bare at tvangskøbe folks hjem, for slet ikke at tale om omlægning af færdslen og selve konstruktionen, så vil den totale regning blive astronomisk.

Helle
Helle

Tvangsekspropriation? Er ekspropriation ikke en tvungen overtagelse af ejendom ? Se evt. Den Store Danske.

Jonas
Jonas

Grotesk avgjørelse. Gatwick roper etter startbane nr 2, istedet velger de å ødelegge 800 hjem, for en tredje på Heathrow? Hvor dumt kan det bli?

wpDiscuz