Helsingfors får Nordens første B787-rute

china dreamlinerEfter Dreamlinerens batteriproblemer synes fikset, melder de otte selskaber, som har flyet, og to af de næste modtagere, hvornår de indsætter B787. Japan Airlines får B787-rute til Helsingfors og Norwegian har dato på sin B787 premiere.

Begynder Boeing at levere de seks bestilte B787’ere til Norwegian, har selskabet premiere med typen den 31. august fra såvel Oslo som Stockholm til Bangkok. Her skal den flyve tre gange om ugen. Det samme skal flytypen fra Oslo til New York JFK fra 1. september og fra 2. september mellem Stockholm og JFK. Fra efteråret begynder selskabet også at flyve til Fort Lauderdale fra bl.a. Københavns Lufthavn.

50 eksemplarer af B787 er foreløbig leveret til otte flyselskaber verden over. De to næste modtagere er ud over Norwegian det britiske charterflyselskab, Thomson Airways.

Air India begynder efter 24. maj atter at flyve med B787 fra bl.a. Delhi til Chennai, Bangalore, Frankfurt og Kolkata, London Heathrow og Paris CDG – flyvningerne genstarter fra sidst i maj og frem til begyndelsen af juni.

All Nippon Airways er fra 1. juni klar med flyet på en række japanske indenrigsruter – men også på nogle flyvninger fra Tokyo til Frankfurt. Fra september indsættes typen på nogle af ruterne mellem Tokyo og hhv. San Jose i Californien samt Seattle.

Ethiopian Airlines var første selskab på vingerne med B787 efter batteriproblemet blev fikset. Det flyver nu fra Addis Ababa til bl.a. Dubai og Frankfurt, senere også fra Addis Ababa til Harare og Lusaka samt London Heathrow, Mumbai, Toronto og Washington Dulles.

Japan Airlines venter til juni med at atter at flyve B787 – herefter indsættes det fra Tokyo til Beijing, Singapore, Boston, San Diego og Helsingfors (den finske hovedstad får fra 1. juli daglig betjening af en B787 fra JAL på ruten til Tokyo).

JAL vil også i løbet af året starte B787-ruter fra Tokyo til Delhi, San Francisco, Moskva, Sydney og Bangkok.

Chilenske LAN Airlines begynder i juni også at genoptage B787-flyvningerne – fra Santiago de Chile til bl.a. Los Angeles, Lima (Peru), Madrid og Frankfurt.

LOT Polish Airlines er fra 5. juni atter på vingerne med sine B787’ere; fra Warszawa til hhv. Chicago, Toronto og New York.

Qatar Airways har netop indsat sine B787’ere – i første omgang på den korte tur mellem Doha og Dubai – men den flyves også i begyndelsen syv gange om dagen med B787.

Fra 15. maj flyver Qatar Airways med B787 til London Heathrow, fra 20. maj til München, fra 26. maj til Frankfurt og fra 1. juni til Zürich.

Thomson Airways har ikke sat datoer for, hvornår man begynder at flyve med sine kommende B787’ere.

United Airlines starter med igen at operere B787 fra 20. maj – i første omgang fra Houston til Chicago, fulgt af Denver, Los Angeles, London Heathrow, Tokyo og Lagos samt fra Los Angeles til Tokyo og Shanghai.