En udklædt guide viser rundt i den gamle bydel i Helsingør. Pressefoto for Wonderful Copenhagen: Daniel Rasmussen.

Helsingør: Turismen er på niveauet før coronakrisen

Coronakrisen har også ramt turismen hårdt i Helsingør, hvor de mange især svenske, norske og tyske gæster har manglet. Men antallet af overnattende danske gæster er til gengæld er steget.

Antallet af internationale turister er stadig under niveauet fra 2019, men danskernes interesse for at besøge Helsingør med overnatning på hoteller er steget så meget, at det samlede antal overnatninger i Helsingør i september ramte niveauet for september 2019.

Det skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse. Turistrådet i Helsingør forlod i starten af i år destinationsselskabet VisitNordsjælland og sluttede sig i stedet til destinationsselskabet Wonderful Copenhagen. WoCo er i antal medlemmer det største af Danmarks 19 destinationsselskaber.

Samtidig er der undervejs i pandemien i Helsingør sket forskydninger i forhold til de enkelte udenlandske markeder i kraft af restriktioner i de enkelte lande. Eksempelvis har der været markant længere mellem de norske turister end normalt.

Til gengæld har tyskerne fyldt lige så meget som svenskerne i Helsingør Kommune i sommeren 2021. Det viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort.

Hoteller hårdest ramt
Hotellerne har på landsplan været den overnatningsform, der er hårdest ramt med en nedgang på 36 procent i Danmark i år indtil videre. Det skinner også igennem i situationen i Helsingør Kommune, hvor overnatningerne primært sker på netop hoteller, hvorimod feriehusene under normale omstændigheder kun står for cirka ni procent af Helsingør Kommunes målbare kommercielle overnatninger.

På grund af pandemien begyndte 2021 langt under det normale niveau, og det påvirker det samlede resultat for hele 2021.

Men fra begyndelsen af året og frem til nu har turismen i Helsingør måned for måned arbejdet sig tættere og tættere på at indhente niveauet fra før krisen. Og med 44.800 overnatninger på Helsingør Kommunes hoteller med mere i september, markerer september, at kurven nu rammer 2019, hvor der var 43.000 overnatninger i september, skriver WoCo.

Internationale gæster skal tilbage
Helsingør Kommune indledte ved årsskiftet et samarbejde med Wonderful Copenhagen som destinationsselskab for kommunen. Den indsats omfatter både markedsføring og udvikling af destinationen, herunder fokus på kulturturisme, møder og konferencer.

Hos Wonderful Copenhagen er der tilfredshed med, at det samlede antal overnatninger i september nu matcher niveauet fra før krisen, men har samtidig fuldt fokus på, at de internationale gæster skal tilbage også.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger i pressemeddelelsen: ”Det er en glædelig nyhed og en vigtig milepæl, at Helsingør med de seneste tal når niveauet fra før coronakrisen.

WoCo begyndte at markedsføre Helsingør, så snart det gav mening, først på det danske marked og senere det svenske, samtidig med vi begyndte at promovere Helsingør over for danske, svenske og norske mødebookere.”

Wonderful Copenhagen har hver tredje danske kommune
89 af Danmarks 98 kommuner er i et destinationsselskab. Brancheforeningen for disse er Danske Destinationer, der har sekretariat hos Wonderful Copenhagen.

Og WoCo er klart størst blandt de 19 danske destinationsselskaber. Af de 89 kommuner i en destinationsselskab har WoCo 23 af disse. Udover selve København sidder disse kommuner med om bordet: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Frederiksberg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Helsingør, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

Kun disse ni kommuner er af forskellige årsager ikke i et destinationsselskab: Fredericia, Greve, Køge, Odsherred, Rebild, Ringsted, Samsø, Solrød og Vejen.

Relaterede artikler:

Færgerute har vækst mellem Danmark og Sverige

Landsholdshotellet har kæmpe fodboldambitioner

Ny destinationsformand: ”Jeg vil byde op til dans”