I 2019 transporterede ForSea 1,3 millioner personbiler, 440.000 lastbiler og 16.000 busser. Det svarer til 20 procent af de køretøjer, der passerede Øresund via enten ForSea eller Øresundsbron. Pressefoto: ForSea.

Færgerute har vækst mellem Danmark og Sverige

Det svenske rederi ForSea, hvis fem færger trafikerer Helsingør-Helsingborg, forventer i år samme passagertal som i 2019. ”Nu søger passagererne igen information om rejser,” lyder meldingen.

Vækst, optimisme og øget rejselyst er tre nøgleord, der beskriver den nuværende situation for rederiet ForSea, der nærmer sig niveauet fra 2019 med syv millioner årlige rejsende mellem Helsingør og Helsingborg.

Mellem juni og august i år var der 117 procent flere passagerer, der bare sejlede med frem og tilbage på ruten, end på samme tid sidste år. Faktisk er det flere ”One day cruise” rejsende end på samme tid i 2019, året før coronakrisen.

I de samme perioder – juni til august i år sammenholdt med de samme måneder sidste år – var der generelt 23 procent flere biler mellem Helsingør-Helsingborg, stigningen var størst i weekenderne med en vækst på 87 procent.

Med en biltrafik som gradvist er kommet igen gennem rejser til og fra Tyskland, weekendture mellem Danmark og Sverige og fortsat stor interesse for shopping på rederiets færger, ser ForSea ind i et travlt efterår, oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Også øget trafik på hjemmesiden
Kristian Durhuus, der i juni sidste år blev ny administrerende direktør hos ForSea, siger: ”Vi nærmer os niveauet fra 2019 med syv millioner årlige rejsende. Vi glæder os over de mange rejsende, der shopper og besøger vores restauranter. Vi mærker igen rejselysten og længslen efter oplevelser hos vores passagerer.”

Siden pandemien startede i marts sidste år, har den meste trafik på ForSeas hjemmeside været relateret til corona-retningslinjer. Men også her ser ForSea en forandring.

Nu søger passagererne igen information om rejsen. Mellem juni og august i år var der 94 procent flere visninger af destinationssider på forsea.dk end samme tid sidste år, men kun 23 procent flere visninger af destinationssider på den svenske hjemmeside, forsea.se.

Det afspejler sig også i statistikken, hvor man kan se, at bilrejsende fra Danmark til Sverige stort set er tilbage på normalniveau. Dog er svenskere, der rejser med bil over Sundet, ikke tilbage på samme niveau som før coronakrisen. Svenskerne foretrækker stadig at sejle frem og tilbage eller dagsture til fods i Helsingør og omegn, oplyser ForSea, der ejes af investeringsselskabet First Sentier Investors.

Relaterede artikler:

12 millioner færre passagerer med danske færger

Tidligere lufthavnschef til tops hos Scandlines

Krisen koster færgerederi millioner af passagerer