Helsinki er Nordeuropas bedst forbundne lufthavn

Helsinki Airport.

LUFTFART: Ifølge ny opgørelse fra Airports Council International er lufthavnen ved den finske hovedstad angiveligt den bedst forbundne i Nordeuropa – foran bl.a. København.

Helsinki Airport, der som 20 andre finske lufthavne drives af Finavia, er øjensynligt den bedst forbundne i Nordeuropa.

Det oplyser i hvert fald ACI, Airport Industry Connectivity’s rapport. Den fremhæver Helsinki som meget konkurrencedygtig med et bredt netværk af destinationer og et højt antal transitpassagerer.

Ifølge ACI Europe er Helsinki den 12. bedste lufthavn i Europa når det gælder videreforbindelser.

”Helsinki Airport har styrket sin position som vigtigt hub. Det skyldes navnlig vores tiltrækningskraft i det baltiske marked og stigningen i transittrafik mellem Europa og Asien,” siger Kari Savolainen, koncernchef for Finavia.

I den seneste analyse fra ACI Europe scorer lufthavnen ved Helsinki 9.982 point – en vækst på 96 pct. på ti år.

På andenpladsen i Nordeuropa kommer Københavns Lufthavn med 5.404 ACI-point og en europæisk placering som nr. 15. Oslo blev nr. 17– Finavia medgiver at såvel København som Oslo (og også Stockholm Arlanda) har flere årlige passagerer end Helsinki.

Målt i flyforbindelser er lufthavnen i Helsinki den femtestørste i Europa på flyvninger til Kina – Helsinki har flere flyvninger til Japan end nogen anden europæisk lufthavn, alene Finnair betjener fra Helsinki fire destinationer i Japan, hedder det fra Finavia.

I Airport Industry Connectivity’s seneste rapport topper i Europa tyske Frankfurt med 69.930 indekspoints, fulgt af Amsterdam Schiphol, Paris de Gaulle, Istanbul og London Heathrow med 32.437 indekspoints.