Helsinki får flere flyruter

Helsinki lufthavn flyLUFTFART: 2016 bliver exceptionelt for de finske lufthavne – ikke mindst Helsinki, der tiltrækker flere flyvninger til Asien, Europa og Mellemøsten. Lapland får flere flyvninger end nogensinde.

Fra 10. oktober åbner Qatar Airways ny rute til Helsinki, Nordens største lufthavn når det gælder ruter til Asien.

”Takket være voksende passagertal og nye ruter, forventer lufthavnen i Helsinki og lufthavnene i Lapland igen i år nye passagerrekorder,” siger Joni Sundelin, vicepræsident i Finavia, der driver 22 lufthavne i Finland.

Med Qatar Airways’ kommende rute til Helsinki bliver der flere flyvninger via Doha til Afrika, Australien, Indien og Mellemøsten.

Finnair har i år åbnet eller genåbnet nye ruter til Guangzhou i Kina og Fukuoka i Japan. Helsinki har i dag 17 direkte ruter til Asien. Og Miami blev fra april Finnairs nye rute til USA med tre fly om ugen hele året.

Sidste måned fik Helsinki ny rute fra russiske Yekaterinburg, fløjet af Ural Airlines.

Når det gælder flyvninger til Lapland, fordobler Lufthansa i dette års vinterprogram sine flyvninger fra München til Kittilä til to om ugen. Lufthansa får også ugentligt fly fra Frankfurt til Ivalo fra midt i december til sidst i marts.

Og tyske Germania får tre nye ruter fra december til marts fra Tyskland og Schweiz til Lapland: Berlin–Rovaniemi, Düsseldorf–Kittilä og Zürich–Rovaniemi.

Engelske Monarch vil fra december i år til februar næste år flyve to gange om ugen fra London og Manchester til Kittilä.

SAS indsætter større fly til Finland fra Stockholm til Vaasa, Turku og Tampere.

I år får Finnair nye sommerruter fra Helsinki til Pula i Kroatien samt helårsruter til Edinburgh og Billund.

Den kommende vintersæson får Norwegian nye direkte ruter fra Helsinki til Nice, Dublin og Mallorca.

Og SAS øger sin betjening af Helsinki fra Stockholm, Oslo og København, mens Icelandair går fra to til tre direkte fly om dagen.